Слідчі у Вінниці повідомили про підозру представнику злочинного угрупування, яке «спеціалізувалось» на підриві банкоматів

Новини Вінниці / Слідчі у Вінниці повідомили про підозру представнику злочинного угрупування, яке «спеціалізувалось» на підриві банкоматів

Слідчі зібрали достатню доказову базу, щоб повідомити про підозру 44-річному зловмисникові у причетності до підриву банкомату понад два роки тому. Фігурант справи раніше неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення крадіжок, а нині проходить також по іншим кримінальним провадженням.

Так, один зі злочинів, який організував чоловік - викрадення у Вінницькому районі грошей пайовиків. Нагадаємо, 9 грудня 2021-го п’ятьох учасників злочинної групи працівники кримінальної поліції обласного главку та бійці спецпідрозділу КОРД затримали вночі поблизу автозаправки на Немирівському шосе при в’їзді у Вінницю. Зловмисники поверталися після вчиненого злочину на території фермерського господарства у селі Комарів Вінницького району.

Члени угруповання раніше притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Їх підозрюють у вчиненні близько десятка аналогічних крадіжок на території області. Матеріали цього провадження наразі слухаються у суді.

Щодо підриву банкомату. За інформацією відділу комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 року правопорушник зі спільниками у Вінниці підірвали банкомат, з якого викрали 770 000 гривень. За оперативною інформацією зловмисник причетний до серії аналогічних злочинів вчинених на території області.

19 травня слідчі слідчого управління поліції Вінниччини повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах).

Суд підтримав клопотання слідства та обрав правопорушнику запобіжний захід – тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі майже 750 000 гривень. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Макс Мельник

23 травня, 2022