«Сховався» від дідуся. На Вінниччині 1,5-річна дитина проповзла полем 2 кілометри

Новини Вінниці / «Сховався» від дідуся. На Вінниччині 1,5-річна дитина проповзла полем 2 кілометри

В одному із сіл Мурованокуриловецької селищної громади 15 червня зник 1,5-річний малюк. Шукали його сотні людей. Хлопчик знайшли за 2 км від місця, звідки він втік від дідуся.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про зникнення хлопчика стало відомо близько 13.30. До правоохоронців звернулась мати дитини. Жінка розповіла, що цього ж дня дідусь із хлопчиком пішли на прогулянку за село, під час якої дитина зникла. Пенсіонер спочатку шукав дитину самотужки, а потім звернувся за допомогою до поліції.  

Як з’ясувалось, 77-річний чоловік відволікся, а дитина самостійно залишила дитячий візочок… Коли пошуки дідуся не дали позитивного результату, він повернувся до села, щоб повідомити батьків про зникнення дитини.

На розшук малолітнього негайно по тривозі був піднятий увесь особовий склад підрозділу та сектору поліцейської діяльності. До пошуку долучились військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону, працівники територіального підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, місцеві мешканці, лісники та мисливці.

Правоохоронці та небайдужі громадяни прочісували лісовий масив та навколишні поля. Упродовж години на відстані 2 км від місця зникнення на полі у траві хлопчика знайшов старший дільничний офіцер поліції капітан поліції Василь Сидорак.

Хлопчик не постраждав, об’єктом злочину не став. Поліцейські провели із батьками профілактичну бесіду щодо належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про відповідальність, у разі повторності такого випадку.

Макс Мельник

15 червня, 2022