Скандал місцевого масштабу. Вінницьким автошколам відмовили у допуску до екзамену випускників через невідповідність вимогам автодрому

Новини Вінниці / Скандал місцевого масштабу. Вінницьким автошколам відмовили у допуску до екзамену випускників через невідповідність вимогам автодрому

У Вінниці екзаменаційна комісія територіального сервісного центру №0546 вимушена була відмовити у прийомі практичного іспиту випускникам відразу декількох автошкіл. Причина у незадовільному стані автодрому, який надали заклади. Фактично вони запропонували приймати екзамен на майданчику КП «Вінницька транспортна компанія», який не нічим обладнаний.

У Вінниці екзаменаційна комісія територіального сервісного центру №0546 вимушена була відмовити у прийомі практичного іспиту випускникам відразу кількох автошкіл. Причина у незадовільному стані автодрому, який надали заклади. Фактично вони запропонували приймати екзамен на майданчику КП «Вінницька транспортна компанія», який нічим не обладнаний.

Про скандал місцевого масштабу у Facebook написав голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас. За його словами, майданчик не має навіть елементарного, зокрема «банального загородження від руху сторонніх транспортних засобів, стоянки і ремонтної бази тролейбусів».

«Автодром не обладнано дорожньою розміткою, світлофорними об'єктами, перехрестями, гірками і спусками, габаритними тунелями, габаритними двориками і багатьом іншим. По суті частина звичайної території транспортного підприємства і кілька розставлених конусів», - зазначає активіст.

В. Черкас уточнює, що від халатного ставлення автошкіл до комплектації постраждали їхні ж випускники. Також він вказав, що інформація про виявлені недоліки і зриви іспитів доведена до Головного сервісного центру МВС, яким «найближчим часом буде вжито відповідних заходів щодо недобросовісних автошкіл». А це, на його думку, може призвести до втрати акредитації цими навчальними закладами.

«Така реакція викликана необхідністю проведення перевірки всього навчального процесу, оскільки подібна ситуація виключає можливість належної підготовки водіїв в принципі», - підкреслює громадський діяч.

Фото з соцмереж