Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасольки

Новини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасольки

У фінал четвертого сезону стартап школи Sikorsky Challenge пройшли 7 команд з різноманітними проектами - від сервісу харчування та навчання людей ефективній комунікації до розробки смарт систем поливу та профільних медичних ботів.

У Вінниці переможці стартап школи Sikorsky Challenge, яка працює на базі технічного університету, отримали 60 тисяч гривень для втілення своїх бізнес-проєктів у життя.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького національного технічного університету,на базі якої працює бізнес-школа.

У фінал четвертого сезону стартап школи Sikorsky Challenge пройшли 7 команд з різноманітними проектами  -  від сервісу харчування та навчання людей ефективній комунікації до розробки смарт систем поливу та профільних медичних ботів.

Усі проєкти були цікаві, тож організатори на залишили без уваги жодного з фіналістів - всі вони отримали заохочувальні призи. Переможці  отримали  невеликий "стартовий капітал":

1 місце — MedBot авторів Дмитро Гаврілов, Оксана Звягіна та Олександр Бабій (25 тисяч гривень);

2 місце — Oasis авторів Ігор Арсенюк, Юрій Данилов, Сергій Барабан, Ірина Хазівалієва, Владислава Шевчук (20 тисяч гривень);

3 місце — GreenAles авторів Сергій Барабан, Ірина Хазівалієва, Владислава Шевчук, Олена Ярова  (15 тисяч гривень).

Зазначимо, що конкурс бізнес-проєктів, або стартапів, як нині  говорять проводиться в університеті вже четвертий рік поспіль, викладачі зазначають, що це певна «родзинка» вищого навчального закладу.

Призовий фонд Sikorsky Challenge забезпечує колишній випускник ВНТУ, а нині відомий український ІТ бізнесмен, Олександр Усач. Він отримав пособисту подяку від ректора ВНТУ Володимир Гробка.

Студенти отримали кошти, спонсор подяку, а наставники - фірмові парасольки.

Брендовані парасольки оргкомітет стартап школи на чолі з завідувачем кафедри ІНВ, кандидатом технічних наук, доцентом Костянтином Ковалем вручив трьом завідувачам кафедр ВНТУ, студенти, аспіранти і викладачі яких всі ці роки беруть найбільш активну участь у роботі стартап школи: завідувачу кафедри автоматизації та інтелектуальних інформаційних технологій, заслуженому діячу науки і техніки України, доктору технічних наук, професору Роману Квєтному; завідувачу кафедри комп'ютерних наук, доктору технічних наук, професору Андрію Яровому та завідувачу кафедри радiотехнiки, доктору технічних наук, професору Олександру Осадчуку.

Новини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасолькиНовини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасолькиНовини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасолькиНовини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасолькиНовини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасолькиНовини Вінниці / Sikorsky Challenge у Вінниці - гроші, подяки і три парасольки
Марина Карабай

14 жовтня, 2020