Шли до лікаря, а потрапили до депутата. На Вінниччині сільська амбулаторія переїхала у сільраду

Новини Вінниці / Шли до лікаря, а потрапили до депутата. На Вінниччині сільська амбулаторія переїхала у сільраду

На Вінниччині, а саме у селі Некрасово на загальних зборах постало питання розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Так як приміщення в селі не знайшли, жителі підійшли до вирішення питання креативно.

На Вінниччині, а саме у селі Некрасово, на загальних зборах постало питання розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Так як приміщення в селі не знайшли, жителі підійшли до вирішення питання креативно. Лікар прийматиме замість депутатів.

Як повідомив головний лікар ЦПМСД Вадим Пасічник, через закриття аварійного приміщення Некрасовської амбулаторії на загальних зборах села було ухвалено рішення про розміщення амбулаторії в приміщенні сільської ради. Не дивлячись на те, що це тимчасове явище, центром буде зроблений поточний ремонт, аби медичні працівники змогли надавати якісні медичні послуги. 

Керівники громади мабуть не зовсям раді даному сусідству, адже майже одразу запропонували виготовити проект на будівництво нової сільської амбулаторії за програмою «Доступна медицина». Вони зазначили, що все це реально, і по області за цією програмою вже будуються та відкриваються сучасні амбулаторії, що відповідають усім вимогам та стандартам МОЗ. Наголосили, що місцева влада буде всіляко сприяти, щоб проект реалізувати. Чому цього не було зроблено раніше, наразі не відомо…

Відомо, що планували тимчасовий переїзд сільської ради до будинку культури, в кімнату гурткової роботи. Однак, директор Некрасовського будинку культури Майя Жмуцька та батьки виступили проти цього, зазначивши, що там художньою самодіяльністю займається більше 50-ти дітей.

«В селі і так довго не було будинку культури, нещодавно відбулося відкриття і діти повноцінно почали займатися. Ми не можемо позбавити їх такої можливості, адже розвиток дітей переш за все», - коментує директор будинку культури.

Після жвавого обговорювання питання, селяни дійшли висновку, що для остаточного його вирішення потрібно створити комісію з обстеження вільних будівель на території населеного пункту.

Новини Вінниці / Шли до лікаря, а потрапили до депутата. На Вінниччині сільська амбулаторія переїхала у сільрадуНовини Вінниці / Шли до лікаря, а потрапили до депутата. На Вінниччині сільська амбулаторія переїхала у сільрадуНовини Вінниці / Шли до лікаря, а потрапили до депутата. На Вінниччині сільська амбулаторія переїхала у сільраду