Школи Літинської громади переведено на дистанційне навчання: люди перекрили дорогу та прийшли до селищного голови

Новини Вінниці / Школи Літинської громади переведено на дистанційне навчання: люди перекрили дорогу та прийшли до селищного голови

До 12 листопада всі школи Літинської селищної територіальної громади переходять на дистанційне навчання. Новина вранці 1 листопада приголомшила багатьох літинчан, і на знак протесту вони навіть перекрили дорогу у селищі, а потім пішли за роз’ясненнями до місцевої влади.

Нагадаємо, на минулому тижні Вінниччину перевели до помаранчевої карантинної зони. Наразі зарано казати, що регіон на межі «почервоніння».

Протест батьків пов’язаний з тим, що складно вчитися дистанційно, адже діти багато часу проводять перед гаджетами та не завжди розуміють програму, коли відсутні у школі. Також є складнощі, коли у родині кілька дітей, а комп’ютерів не хватає.

Аби показати своє незадоволення, десятки людей на деякий час перекрили дорогу у Літині.

А потім прийшли до керівництва громади...   

Очільник громади Анатолій Бичок пояснив землякам, що відповідне рішення про «дистанційку» прийнято комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Літинській селищній територіальній громаді. Згідно з ним, усі школи перевели на дистанційну форму навчання. Місцева влада спростовує, що причина у дефіциті коштів на опалення приміщень, про що казали деякі з батьків, а посилається на рекомендації з боку МОН та ОП.

За словами Анатолія Бичка, центральна влада запропонувала продовжувати канікули, перейти на дистанційну форму навчання або піти на карантин. Селищна комісія вибрала варіант, який вважає найкращим. Крім того, влада у Літині зазначає, шо це робиться для безпеки. Дистанційно діти будуть навчатися два тижні.

«Це один з найбільш м’яких заходів», - вказав посадовець, додавши, що за вимогами всі працівники галузі освіти мають бути вакциновані, а не 80%, як раніше.

Як сказав голова, лише 26% мешканців Літинської громади щеплені, а це не гарантує загального захисту. Люди заперечували як небезпеку від коронавірусу, згадуючи відео з вінницької лікарні, де є пусті палати, так і висловлювали незгоду з рішенням через те, що діти не отримують нормальної якості освіти, а батькам хоч залишайся вдома, аби допомагати вчитися. Учасники протесту пропонували прийняти інше рішення комісії, яким скасувати «дистанційку». Керівництво не погоджувалося. Було лише озвучено, що комісії зберуться за кілька днів.

Відео з Facebook «Літинський форум»