Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкози

Новини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкози

Депутат Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко та депутатка міської ради Алла Власюк на свято Святого Миколая у Креативному просторі LEVEL 80 подарували шістьом маленьким діткам, які живуть із цукровим діабетом, спеціальні сенсори, що дозволяють без проколів пальців контролювати рівень глюкози у крові. Що означає цей подарунок для родини? Зважаючи на складнощі, це є суттєвою допомогою.

Депутат Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко та депутатка міської ради Алла Власюк на свято Святого Миколая у Креативному просторі LEVEL 80 подарували шістьом маленьким діткам, які живуть із цукровим діабетом, спеціальні сенсори, що дозволяють без проколів пальців контролювати рівень глюкози у крові. Що означає цей подарунок для родини? Зважаючи на складнощі, це є суттєвою допомогою.

«Маючи такий пристрій дитині не доведеться часто проколювати пальчик, аби виміряти рівень глюкози в крові. Коли сенсор прикріплений на ручці, можна провести апаратом, і на моніторі з’явиться показник рівня. Це зручно, комфортно, а головне, поки сенсор знаходиться на руці протягом 14 діб, дитина позбавлена проколів пальців», - пояснює очільниця ГО «Діа-Діти» Олеся Казьміришина-Файденко.

За її словами, один такий сенсор коштує 1,5 тисячі гривень, але, на жаль, в Україні прилади не ліцензовані, тому батьки хворих діток вишукують їх за кордоном і привозять – іноді не тільки собі, тоді сенсори можна «відкупити». Фактично це єдиний шлях допомоги дітям з діабетом.

«Дмитро Чаленко та Алла Власюк допомагають «солодким» дітям з моменту створення нашої організації у 2018 році. Вони є нашою потужною підтримкою, за що ми дуже вдячні», - пояснює голова громадської організації.

На зустрічі, можна сказати вже з підопічними дітьми, Алла Власюк побажала малечі та батькам у прийдешньому році здоров’я, спокою, чути один одного і дослухатися, і щастя.

«Хочу побажати міцного здоров’я. Ви маєте вірити, адже лише віра перемагає хворобу. Кожен хто на Новий рік загадає бажання, має знати, що вони обов’язково здійсняться», - зазначив Дмитро Чаленко.    

«24 грудня відбудеться сесія міської ради. ГО «Діа-діти» надала свої пропозиції щодо фінансової підтримки «солодких» діток. Ми, як депутати, долучилися до того, аби пропозиції були підтримані. На жаль, через скруту не всі програми будуть фінансуватися стовідсотково, але в бюджеті вже закладено близько 4 млн гривень.

Сподіваюся, що колеги підтримують виділення цих коштів. Вінниця – одне з небагатьох міст, де мер і депутатський корпус дослуховуються до проблем таких діток, тому громада частково долучається до фінансування потреб «солодких» діток», - підкреслила Алла Власюк.    

Окрім цього, кожній дитині з діабетом депутати та ГО «Діа-Діти» передали по плитці чорного шоколаду, адже яке свято без солодощів. А діти, у свою чергу, подарували гостям малюнки та аплікації, виконані власноруч і за допомогою батьків.

«Наші діти можуть їсти все, але ми вираховуємо кількість вуглеводів і вводимо відповідну кількість інсуліну. Можна все, але за правилами», - пояснює пані Олеся.

Новини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкозиНовини Вінниці / Шістьом маленьким вінничанам з діабетом депутати Чаленко та Власюк передали спеціальні сенсори для виміру рівня глюкози