Що спричинило вибухи у Калинівці? Нардепи вирішили з’ясувати, хто винен

Новини Вінниці / Що спричинило вибухи у Калинівці? Нардепи вирішили з’ясувати, хто винен

Питання виникнення пожежі та вибухів в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року на арсеналі у містечку Калинівка, що знаходиться у Вінницькій області,  будуть з’ясовувати «слуги народу». Адже винних осіб у виникненні надзвичайної ситуації не покарали, за два роки навіть не визначили підозрюваних. Є лише розмови про диверсію, без конкретизації.

Питання виникнення пожежі та вибухів в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року на арсеналі у місті Калинівка, що у Вінницькій області,  будуть з’ясовувати «слуги народу». Адже винних осіб у виникненні надзвичайної ситуації не покарали, за два роки навіть не визначили підозрюваних. Є лише розмови про диверсію, але без конкретизації.

Як зазначили на сайті ВР, 31 жовтня Верховною Радою планується розгляд проектів постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки».

Нагадаємо, що 2 роки тому через пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки стались потужні вибухи, через які евакуювали жителів навколишніх сіл в межах 5-кілометрової зони. Аби загасити пожежу, використовували танки й військові пожежні літаки. На щастя обійшлось без жертв.

 

Ірина Заіковата

31 жовтня, 2019