Ще одна релігійна громада на Вінниччині приняла рішення приєднатися до ПЦУ

Новини Вінниці / Ще одна релігійна громада на Вінниччині приняла рішення приєднатися до ПЦУ

Вчора, 22 березня, на свято 40 Святих Севастійських воїнів на загальних парафіяльних зборах громада с. Ріжок Літинської громади Вінницької області прийняла історичне рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

Про це у Facebook написав настоятель храму Святого Миколая ПЦУ у Літині отець Андрій Грабар.

«У храмі був відслужений молебень за Україну й перемогу над московською ордою. З великим трепетом присутні просили Божої опіки й милості для всіх наших воїнів, а також за поранених, за тих що в полоні, в оточенні, голоді, спразі, скорботах. Просили щоб Бог почув молитви Матерів і всього нашого народу. Молили Божого втішення для кожної скорботної душі, а нашій Ненці – Україні швидшої перемоги й доброї долі. Жителі села можуть пишатись своїм гідним вчинком. Ви справжні вірні сини й дочки України», - зазначив священик.

Проте нечисленні місцеві парафіяни на чолі з отцем Миколаєм записали звернення, що вважають збори не легітимними, а у рішенні громади звинувати місцевого старосту. Тож можна припустити, що в УПЦ МП, як і в інших випадках, захочуть судитися.  

Макс Мельник

23 березня, 2022