«Шансів немає, везіть в морг»: на Вінниччині медики швидкої відмовилися забирати пацієнта в лікарню

Новини Вінниці / «Шансів немає, везіть в морг»: на Вінниччині медики швидкої відмовилися забирати пацієнта в лікарню

У Барській громаді Вінницькій області фельдшерка відмовилася забирати в лікарню чоловіка, мотивувавши це тим, що у нього немає шансів на порятунок. Більш того, за словами родичів, вона порадила відвезти його у морг… Як пізніше з’ясувалося, через це шанси на порятунок було втрачено.

У сюжеті ТСН зазначається, чоловіка, який був без свідомості і весь в крові, знайшла його 14-річна дочка. Рідні викликали бригаду швидкої допомоги, але фельдшерка порадила шукати машину вже для транспортування до моргу. Чомусь їй здалося, що у пацієнта черепно-мозкова травма.

Згодом рідні вдруге викликали швидку. Друга бригада запідозрила інсульт і негайно вирішила везти його у Барську райлікарню. Там підтвердили діагноз – «інсульт», але врятувати чоловіка вже не вдалося. Лікарі сказали, що було втрачено дорогоцінний час на порятунок.

За словами заступниці головного лікаря Барської районної лікарні Наталії Навроцкок, у пацієнта виявили обширний крововилив в ліву півкулю мозку. Вона вважає, що у разі швидкого реагування врятувати чоловіка, можливо, був шанс.

Журналісти розшукали саму фельдшерку, яка звільнилася після скандалу. Та запевнила, що це був випадок, несумісний з життям і лікарі нібито нічого не змогли б зробити.

Поліція почала розслідування, проводиться судово-медична експертиза. До матеріалів справи будуть залучені висновки комісії департаменту охорони здоров'я, які дадуть оцінку діям лікаря.

Олеся Рудницька

9 жовтня, 2021