Шахраї підроблюють офіційні ресурси. В поліції попереджають про рекламу телеграм-бота аферистів у соцмережах

Новини Вінниці / Шахраї підроблюють офіційні ресурси. В поліції попереджають про рекламу телеграм-бота аферистів у соцмережах

Працівники кіберполіції Вінниччини виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів. Телеграм-бот із посиланням на нібито онлайн-банкінг, який не відповідає оригіналу, став ширитися мережею. Підроблені ресурси зловмисники «просували» за допомогою реклами у соцмережах.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Під виглядом надання виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН або фінансової допомоги від держави, шахраї здійснювали незаконний збір даних банківських карток. Зловмисники збирали персональну інформацію для подальшого незаконного зняття коштів з банківських рахунків.

У поліції попереджають, аби не стати жертвою фішингу, не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте конфіденційні дані на підозрілих ресурсах і не проходьте процедуру авторизації.

«Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт. У разі виявлення шахрайських ресурсів просимо повідомляти про це на електронну пошту кіберполіції: [email protected]», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

13 травня, 2022