Сергій Моргунов: «Завершуємо капремонт вулиці Данила Нечая»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Завершуємо капремонт вулиці Данила Нечая»

Великий інфраструктурний проєкт по капітальному ремонту вулиці Данила Нечая у Вінниці виходить на фінішну пряму. Реалізовували його у два етапи. Наразі можна казати, що одна з міських магістралей матиме оновлене дорожнє покриття, сучасний тротуар, зливову каналізацію, освітлення, велодоріжкі, нові світлофори, камери відеоспостереження, павільйони для зупинок громадського транспорту.

Оскільки завершується виконання робіт на так званій другій черзі, сьогодні, 21 жовтня, з інспекцією об'єкт відвідали керівники міста та області, адже у ремонт вкладалися кошти як з міського, так і з обласного бюджетів. Роботи обіцяють завершити навіть раніше, ніж попередньо передбачалось.

«Якщо говорити про Старе місто, то буквально в минулому році ми фактично завершили комплексний ремонт вулиці Гальчевського. Це тротуари, освітлення, перенесли всі кабелі в землю, оновили проїжджу частину, зробили велодоріжки, нанесли відповідну розмітку, встановили камери відеоспостереження. Якщо говорити про вулицю Данила Нечая – ремонтувати цю вулицю ми почали ще у 2018 році, завершили першу чергу в 2019 році – це 1,2 км до вулиці Московської. Потім «ковід» не дав нам можливість більш динамічно в цьому плані рухатися. І вже у 2020-2021 році завдяки підтримці обласної державної адміністрації та обласної ради нам вдалося на умовах співфінансування 50/50 реалізувати і завершити цей проєкт», - зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Оновлюють вулицю Данила Нечая відповідно до стандартів, які вже не перший рік застосовують при реконструкції доріг: зручність інфраструктури, безпека, якість виконання робіт. Це комплексне перетворення простору, яке враховує інтереси усіх учасників руху: а це - пішоходи, велосипедисти, громадський та приватний транспорт.

«Проєкт капітального ремонту вулиці Данила Нечая передбачає відновлення 2 км дороги, облаштування тротуарів, велодоріжок, 6 світлофорних об'єктів, 8 зупинок громадського транспорту, також встановлення камер відеоспостереження. Тут вже висаджено 73 дерева – червоних кленів. Фактично ця вулиця – черговий приклад модернізації мікрорайону Старого міста», - додав мер.

Олеся Рудницька

21 жовтня, 2021