Сергій Моргунов розповів про тестування проекційного переходу та запропонував ділитися думками

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів про тестування проекційного переходу та запропонував ділитися думками

З минулого тижня увагу вінничан привернув проекційний пішохідний перехід на вулиці Магістратській поблизу площі Героїв Майдану та одного з входів у Центральний парк. Він - перший в Україні такий… У Вінниці вирішили новинку протестувати, щоб зрозуміти переваги та недоліки перш, ніж запроваджувати далі.

«Інновація покликана підвищити рівень безпеки руху. Світлова проекція додатково дублює «зебру». У результаті перехід стає більш помітним у темний час доби або у негоду. Підсвічування вмикається при наближенні пішохода завдяки детекторам руху. Таку світлову розмітку видно з відстані 150 м. І водії можуть завчасно зреагувати», - пояснив суть новації у Facebook міський голова Сергій Моргунов.  

Вулиця Магістратська обрана для експерименту не випадково, адже має інтенсивний трафік. За словами мера, зображення у даному випадку «нанесли» на існуючу «зебру» за допомогою двох LED-проекторів потужністю 200 Вт, які надають змогу освітити 4 смуги руху. Самі проектори влаштовані на стійках освітлення переходу. Також встановлені два сенсори руху пішоходів. Робота обладнання синхронізується з вуличним освітленням.

«Ми не вперше у місті адаптуємо різні світові практики у сфері дорожньої безпеки. Радимось з експертами, щоб на дорогах ставало безпечніше. На Магістратській до встановлення проекційного переходу, наприклад, були влаштовані острівці безпеки та додаткове освітлення.

Якщо технологія проекційного переходу виправдає себе, спробуємо й на інших ділянках. Пропоную ділитися своїми думками у коментарях», - зазначив очільник міста.

Олеся Рудницька

11 жовтня, 2021