Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької

Майже рік у Вінниці триватиме масштабна реконструкція вулиці Батозької. Міський голова Сергій Моргунов запевняє, що за рік вінничани «не впізнають територію від просп. Коцюбинського до вул. Академіка Янгеля».

«Модернізація об’єктивно назріла. Про це не раз спілкувався з мешканцями, отримував багато коментарів, повідомлень у соцмережах. Батозьку, як й інші міські вулиці, відремонтуємо у комплексі», - зазначив Facebook очільнки міста, додавши, що нинішній проєкт інтегрований зі стратегічними планами, а саме будівництвом шляхопроводу Янгеля-Ватутіна та концепцією «Вінницької милі».

Реконструкції підлягають 650 м вулиці. Найскладніший етап – перекласти трамвайні колії за технологією оксамитового шляху. Також заплановано оновити дорогу, тротуари, влаштувати велодоріжку, паркомісця. Вулиця отримає нове LED-освітлення та понад 30 камер спостереження.

«А ще – на цьому відрізку вулиці буде два нові зупинкові комплекси (навпроти торговельного центру). На перспективу плануємо запустити вулицею новий тролейбусний маршрут. Зараз підготуємо необхідну інфраструктуру», - пояснив міський голова.

За його словами, одна з пріоритетних ліній перетворення міського простору – озеленення. Понад півтори сотні дерев висадять вздовж вулиці.

«Що відбувається на об’єкті зараз? Демонтують контактну мережу та застарілі колії, знімають старий асфальт, влаштовують комунікації. Перед підрядником стоїть завдання - до кінця року виконати максимум робіт, які можливі за нинішньої погоди», - додав мер.

Завершити проєкт у міськраді розраховують восени 2022 року.

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької Новини Вінниці / Сергій Моргунов розказав про деталі реконструкції вулиці Батозької
Олеся Рудницька

3 листопада, 2021