Сергій Моргунов прокоментував місце Вінниці у ТОП-3 найкращих міст за версією Forbes

Новини Вінниці / Сергій Моргунов прокоментував місце Вінниці у ТОП-3 найкращих міст за версією Forbes

«Чому важливо, щоб Вінниця була у верхівці бізнес-рейтингів? Це допомагає інвесторам робити вибір на користь нашого міста. Тим більше у Вінниці є приклади успішної роботи великого бізнесу» - прокоментував у Facebook міський голова Сергій Моргунов те, що Вінниця вдруге потрапила до ТОП-3 рейтингу.

Нагадаємо, NaПарижі писав, що Forbes визнав Вінницю другою за привабливістю для ведення бізнесу в Україні. Зазначимо, другий рік поспіль у рейтингу найпривабливішим міст для ведення бізнесу за версією журналу Forbes Вінниця займає другу позицію.

«Цьогоріч змінилась також методологія дослідження, зокрема додався і показник готовності до пандемії. Проте Вінниця стабільно отримує високі бали по всіх 10 ключових критеріях. Загальний підсумок – 677 балів, розрив з лідером рейтингу лише 25 балів», - підкреслив мер.

Окремо він наголосив на тому, що рівень прозорості міської влади та безпеки – одні з найвищих в країні, а також зауважив, що експертами видання «брались до уваги і результати рейтингу BRDO «Регіональний Doing Business», що оцінює легкість створення підприємства, отримання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки, сплату місцевих податків та електронні сервіси».

«У рейтингу Forbes зазначається, що розвитком міста задоволені 74% мешканців», - наголосив очільник міста.

Серед прикладів успішної роботи великого бізнесу він згадав старт проєкту HEAD з будівництва заводу, розширення виробництва на «Грін Кул»,створення інноваційного парку «Кристал».

«Також будуються гофрокартонна фабрика, великі логістичні центри, освоюються нові напрямки у сфері машинобудування та акумулювання електроенергії, поглиблюється переробка аграрної продукції. Динамічна економіка визначає добробут громади», - додав С.Моргунов.

У Forbs підкреслили, що бали цьогорічного рейтингу не можна порівнювати із балами рейтингу 2020 року. Адже з частини показників змінилася методологія розрахунку: зокрема складові окремих критеріїв, їхні періоди, географічна база розрахунку.

Загалом оцінили 38 міст України з населенням понад 90 тисяч людей.