Сергій Моргунов проїхався до Вінниці продовженим тролейбусним маршрутом з приміської Писарівки

Новини Вінниці / Сергій Моргунов проїхався до Вінниці продовженим тролейбусним маршрутом з приміської Писарівки

Віднині найдовший тролейбусний маршрут у Вінниці пролягатиме від приміської Писарівки до перехрестя Гніванського шосе з вулицею Юзвінською. Завдяки транспортним засобам на автономній ході є можливість не прокладаючи лінії, подовжити маршрут №12А.

Нагадаємо, восени минулого року тролейбусний маршрут №12 «Аграрний університет – вул. Чехова» продовжили. На цій ділянці тролейбус маршруту №12А автономно проїжджав спочатку 7,2 км в обох напрямках  - від Гніванського до Немирівського шосе.   

Ідею прив’язати до Вінниці цим тролейбусним маршрутом приміські села Писарівку, Щітки та Вінницькі Хутори озвучували давно. Сьогодні, 28 жовтня, за участю міського голови Сергія Моргунова, депутатів міськради від місцевих округів Дмитра Науменка та Сергія Кривешка, а також керівників профільних департаментів та КП «ВТК», відбулося випробування тролейбусів на новій дільниці.

До речі, у залишку відстань між кінцевими зупинками маршруту №12А нині більше 18 км. А 7 км з них тільки в одному напрямку VinLine їде на автономному ході.

С.Моргунов цікавився, чи в курсі місцеві мешканці, що тролейбус доїжджатиме до Писарівки? Очікували пізніше. Також мер дав доручення провести додатковий благоустрій зупиночних павільйонів у Щітках та Писарівці.

Сучасні тролейбуси на автономній ході значно зручніші, ніж старенькі автобуси, які пов’язують інші приміські села з Вінницею. Продовженим тролейбусним маршрутом у міськраді демонструють, що не відрізняють міських жителів громади від сільських - усі мають їздити комфортно, а мешканці інших ОТГ поблизу Вінниці можуть заздрити, адже свого часу обрали «самостійний шлях».

Перш за все мова про Агрономічне. У селі, яке впритул розташоване до Вінниці, тривалий час йшли суперечки щодо «приєднання», проте місцеві депутати відмовились.

До речі, за словами Д.Науменка та С.Кривешка, з початком лише розмов про покращення сполучення з Вінницею, ділянками у селах на схід від міста більш жваво зацікавилися підприємці.       

Олег Верлан

28 жовтня, 2021