Сергій Моргунов навів аргументи для щеплення, щоб мінімізувати ризики нової хвилі коронавірусу

Новини Вінниці / Сергій Моргунов навів аргументи для щеплення, щоб мінімізувати ризики нової хвилі коронавірусу

Вінницький міський голова Сергій Моргунов у Facebook записав звернення, в якому закликав вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусної хвороби.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов у Facebook записав звернення, в якому закликав вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусної хвороби.

«Вакцинація. Хто цікавився – той знає, що в історії людства завдяки щепленням було врятовано мільйони людських життів.

І це беззаперечний факт.

Півтора року тому людство зустрілось з новим страшним викликом. Давайте згадаємо, як наша країна прожила цей період: медична сфера на межі колапсу, два локдауни, зупинки транспорту, зупинки підприємств.

Падіння економіки: скорочення на заводах, закриті магазини, кафе, ринки, інші заклади. Всі сидять вдома. Діти також. І вони позбавлені живого спілкування, бо школи теж на карантині.

І Вінниця це теж пережила. Найгірше в тому, що цієї осені все може знову повторитись. Але вихід є. Це вакцинація. Щеплення значно збільшує шанси не захворіти і мінімізує ризик госпіталізації», - зазначив мер.

Він нагадав, що Вінниця першою розробила протокол лікування від COVID-19.

«І я дуже хочу, щоб саме Вінниця була першим обласним центром з колективним імунітетом від коронавірусної хвороби. Вакцинація – це відповідальний і свідомий крок. Я і моя родина його зробили.

Як міський голова, я переживаю за всю громаду і кожного вінничанина. Тому закликаю вас: вакцинуйтесь – захистіть себе, рідних та Вінницю!», - підкреслив очільник міста.