Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення»

Новини Вінниці / Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення»

Сьогодні, 29 вересня, у Ямполі відкривали вже сьоме в області оновлене приймальне відділення, яке забезпечено сучасним діагностичним обладнанням. Пацієнтам гарантують безкоштовне обстеження, оскільки техніку придбали державним коштом, а не за гроші приватних компаній.

«Ямпільська центральна районна лікарня - це багатопрофільний медичний заклад охорони здоров’я. Тут надають стаціонарну амбулаторну та невідкладну медичну допомогу населенню - 143 ліжка. Щорічно проводять майже 900 операцій.

Майже 30 мільйонів гривень виділено з державного бюджету на Ямпільську лікарню саме на реалізацію проєкту президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Відтепер екстренна медицина у Ямполі сучасна - є усе для забезпечення швидкості реагування на невідкладні стани, в якості діагностики, швидкості госпіталізації пацієнтів», - зазначив у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

За його словами, у рамках «Великого будівництва» в лікарню закуплено комп’ютерний томограф марки Aquilion Lightning 32-зрізовий TSX-035A/7С (за 11, 9 млн грн.), УЗД марки SonoBook 8 (за 800 тис грн.) і рентгенапарат марки IMAX 7700F (за 4, 8 млн грн.).

Очільник області наголосив, що пацієнтів на цьому обладнання мають обстежувати безкоштовно, адже «здоров’я людей - це головне».

«Держава робить усе, аби врятувати людське життя медики могли як у великих містах, так і невеликих містечках. Бо іноді хвилини мають значення», - підкреслив керівник облдержадміністрації.

Новини Вінниці / Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення» Новини Вінниці / Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення» Новини Вінниці / Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення» Новини Вінниці / Сергій Борзов: «У Ямполі в рамках "ВелБуду" відкриваємо сьоме приймальне відділення»
Олеся Рудницька

29 вересня, 2021