Сергій Борзов розповів про появу додаткового джерела і закачані 10 тонн кисню у Вінницькому центрі інфекційних хвороб

Новини Вінниці / Сергій Борзов розповів про появу додаткового джерела і закачані 10 тонн кисню у Вінницькому центрі інфекційних хвороб

У Вінницькій обласній лікарні «Центр інфекційних хвороб», розташованій у Медмістечку на Барському шосе, встановлено додаткове джерело зберігання і подачі кисню. Більш того, вже закачано додатково 10 тонн кисню.

Про це у Facebook повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«У серпні змонтували обладнання для зберігання та газифікації рідкого медичного кисню, а сьогодні вже закачані перші 10 тонн. Такий запас забезпечить безперебійну подачу кисню для сотень кисневозалежних пацієнтів», - пояснив очільник області, зазначивши, що «це ще один крок щодо незалежності від постачальників та непередбачуваних ситуацій, особливо у пікові часи споживання кисню».

Планове заповнення цієї ємності дає можливість медичному персоналу спокійно працювати і рятувати життя сотень пацієнтів. Фактично відтепер у лікарні можуть забезпечувати централізованим киснем понад 300 пацієнтів.

«Це третє - головне джерело киснепостачання у лікарні. Відтепер тут наявні киснева станція, кисневі рампи, індивідуальні кисневі концентратори та газіфікатор на 10 тонн», - підкреслив губернатор.

За його словами, диверсифікація постачання кисню для пацієнтів була основним питанням, яке необхідно було вирішити протягом літа. Адже усі розуміли, що амплітуда захворюваності на коронавірус восени зростатиме.

«Кожна опорна ковідна лікарня повинна мати кисневий концентратор. Це завдання номер один для головлікарів, для керівників територіальних громад, у підпорядкуванні яких сьогодні знаходяться «ковідні» лікарні», - наголосив очільник області.

Він нагадав ситуацію, коли наприкінці весни гостро стояло питання з киснем, і облдержадміністрація спільно з лікарями шукали, де заправити балони, коли стались перебої з постачанням у Львівському хімічному заводі.

«Знаємо, що це таке, коли в лікарнях закінчується кисень. І тому сьогоднішня подія у Центрі інфекційних хвороб важлива для вінничан – кисень є! Але вакцинуватись треба. Вакцини теж є!», - додав С.Борзов.

«Для нас це є історичною подією, адже відбувається заправка головною для людей речовиною, які страждають від нестачі кисню. Планове заповнення ємності гарантує спокійну роботу медичного персоналу та забезпечення понад трьох сотень пацієнтів. Тепер ми маємо три окремі джерела постачання кисню», - зазначив головний лікар закладу Ігор Матковський.