Сергій Борзов повідомив про перші 13 мільйонів на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

Новини Вінниці / Сергій Борзов повідомив про перші 13 мільйонів на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

На рахунок Держказначейства у Вінницькій області сьогодні, 6 вересня, для ремонту вінницького летовища переведено 13 мільйонів гривень. Про це у Facebook повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

На рахунок Держказначейства у Вінницькій області сьогодні, 6 вересня, для ремонту вінницького летовища переведено 13 мільйонів гривень. Про це у Facebook повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«135 млн грн - стільки отримає вінницьке летовище вже цього року. Саме таку суму може освоїти підрядник у 2021 році. Як і обіцяли: кошти на ремонт летовища держава виділила! А значить скоро розпочнеться реконструкція», - зазначив губернатор про перший транш, нагадавши про обіцянку президента володимира Зеленського побачити будівництво за його каденцію.  

С.Борзов зауважив, що бюджет на 2021 рік дозволив продовжити модернізацію регіональних аеропортів - до президентської програми «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови авіахабів.

«Наприкінці червня була затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця». На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень. Потенціал аеропорту «Вінниця» достатньо великий – це єдиний функціонуючий міжнародний аеропорт Центральної України (немає інших сертифікованих та функціонуючих аеропортів в радіусі понад 150км)», - додав очільник області.

Нагадаємо, що основною проблемою летовища є недостатня несуча спроможність покриттів злітно-посадкової смуги – обмеження лише до 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу «Боїнг 737-800» та «Єірбас-320», а також застаріле аеродромне обладнання – за характеристиками вже не відповідає сучасним вимогам міжнародних авіакомпаній. Тому єдиним рішенням є реконструкція аеродрому із заміною всього обладнання.

«Важливо, що загалом аеродром є власністю Міноборони і відповідно використовується спільно з комунальним аеропортом для потреб цивільної авіації та підтримання обороноздатності країни. Зокрема, для спільних програм Україна-НАТО», - зазначив голова облдержадміністрації.

Олеся Рудницька

6 вересня, 2021