СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації: Затримано організаторів корупційних дій

Новини Вінниці / СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації: Затримано організаторів корупційних дій

Служба безпеки України продовжує активну боротьбу з ухиленням від мобілізації та нелегальним виїздом за кордон чоловіків призовного віку.

У рамках комплексних заходів, проведених у різних регіонах України, затримано організаторів п'яти схем обману та корупційних дій.

Серед затриманих фігурують посадовці, які використовували свої повноваження для вимагання хабарів за "бронювання" від призову тих, хто рахувався як працівники критичної інфраструктури. Особливо шокуючою є інформація про очільника районного військкомату на Полтавщині, який вступив у корупційні угоди з керівниками місцевих підприємств.

Додатково, затримано посадовців військово-лікарської комісії у Вінниці, які продавали фіктивні довідки про "погане" здоров'я, що використовувалися для ухилення від призову та нелегального виїзду за кордон. Також були зловмисно привласнені адвокати, які вносили персональні дані ухилянтів до списків благодійних фондів.

У доповнення до цього, на Закарпатті, Львівщині та в Дніпрі розкрито подібні схеми, що включали організацію "водних маршрутів" через прикордонні річки та використання гідрокостюмів. Винуватці цих злочинних схем мають бути припинені та притягнуті до відповідальності відповідно до закону.