СБУ повідомила про підозру співаку, який підтримував путіна у проведенні війни

Новини Вінниці /  СБУ повідомила про підозру співаку, який підтримував путіна у проведенні війни

Вінницька СБУ виявила інтересний випадок, пов'язаний зі співаком російського походження, який активно підтримував дії президента росії під час війни з Україною.

Співак, громадянин росії, народжений на теренах України, був звинувачений у відкритій підтримці агресії проти України. Його виступи та інтерв'ю, які він проводив, спрямовувалися на підтримку російської ідеології та агресивну політику путіна.

Управління СБУ у Вінницькій області встановило, що зазначений співак виступав на різноманітних заходах, присвячених незаконній анексії Криму та іншим акціям.

Співаку повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни державних меж та устрою України за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, та у публічних закликах до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України). За вказані злочини передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначається, що розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюється за участю правоохоронних органів та прокуратури Вінницької області, згідно з установленими законом процедурами.

Михайло Білик

17 квітня, 2024