Російський офіцер назвав Аллаха боягузом: відомі деталі вбивства військових поблизу Бєлгорода

Новини Вінниці / Російський офіцер назвав Аллаха боягузом: відомі деталі вбивства військових поблизу Бєлгорода

За попередніми даними на полігоні у Бєлгородській області РФ троє військових таджикського походження розстріляли цілий підрозділ через релігійну нетерпимість офіцера.

Інцидент набув розголосу. Міноборони РФ визнало факт загибелі 11 військовослужбовців, а тих, хто мобілізованих, які їх розстріляли, назвали «терористами». Раніше NaПарижі повідомляв, що причиною став конфлікт на релігійному підґрунті. Видання Astra переповіло деталі.

За інформацією неназваного джерела видання, конфлікт на полігоні почався з наміру трьох солдатів - дагестанця, азербайджанця та адигейця - написати рапорт про те, що вони більше не хочуть служити. Вони пояснили свій намір тим, що це «не їхня війна».

За даними Astra, після цього підполковник Андрій Лапін зібрав усіх солдатів на полігоні та заявив, що це нібито «священна війна». У відповідь військовослужбовці таджицького походження наголосили, що священна війна - це війна мусульман проти невірних.

«Лапін сказав, що «Аллах, значить, боягуз, якщо він не дозволяє воювати за ту країну, якій ти дав присягу». Фраза дуже багатьох шокувала - з тих, хто там стояв на плацу. Тому що у нас і з офіцерського складу є мусульмани - і башкири, і татари», - додало джерело видання, цитуючи фразу підполковника країни-агресора.

У розповіді стверджується, що після такої заяви троє вихідців з Таджикистану «сказали іншим мусульманам відійти вбік, розгорнули свої автомати, вбили підполковника Лапіна та відкрили безладну стрілянину, вбивши ще 29 людей». Двох нападників також було убито, а третьому з пораненням вдалося втекти.

Видання назвало можливі імена «стрілків» - старший сержант Бікзот, молодший сержант Амі (йому нібито вдалося втекти) та Ануше.

Олег Верлан

16 жовтня, 2022