Російські війська наближаються до Лисичанська. Путіну потрібна чергова «політична перемога»

Новини Вінниці / Російські війська наближаються до Лисичанська. Путіну потрібна чергова «політична перемога»

Після захоплення Херсона та Маріуполя Путіну потрібна чергова маленька політична перемога. Тому росіяни зосередили максимальні сили на Луганщині. Окупанти наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік.

Сьогодні, 22 червня, ранком голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram підтвердив, що ворог наблизився до Лисичанську, а у Сєвєродонецьку тривають «вуличні бої», переважно у промзоні заводу «Азот» і навколо підприємства.

«На цей раз пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання», - пише Гайдай.  

Також, за його словами, «важко на Попаснянському напрямку», раніше ворог зайшов у Тошківку, що «дозволило йому посилити вогневий вплив на інші населені пункти».

«Окупанти вже закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. Непросто нашим бійцям тримати оборону і в районі Гірського», - повідомив голова ОВА.

Також він розповів, що в Гірському за минулу добу зруйновано дев’ять будинків, у Золотому - сім, у Новоіванівці - 12.

«Під щільним вогневим тиском зараз і Лисичанськ. Місто обстрілюють із артилерії, танків, авіації. Маємо щонайменше трьох поранених цивільних, ушкодження отримали декілька поліцейських. Ракетні удари витримали будівлі поліції, прокуратури, СБУ», - резюмує Гайдай.

До речі, аналітики американського Інституту вивчення війни припускають, що просування росіян з півдня до Лисичанську може утворити «котел». Місто як і сусідній Сєвєродонецьк можуть бути оточеними та повторити долю Маріуполя.

Путіну потрібно видати на загал чергову перемогу. Він вважає, що повна окупація Луганщини стане саме тим підтвердженням вірності його курсу для росіян. Заради мету РФ стягнула під Харків, на Донбас та прикордонні області РФ майже усю свою військову міць.  

Олег Верлан

22 червня, 2022