Російські окупанти визнали влучання ракет по військовим об’єктам у Криму

Новини Вінниці / Російські окупанти визнали влучання ракет по військовим об’єктам у Криму

Неозброєним оком легко побачити, що у ЗСУ реалізують план по звільненню Кримського півострова. З цим пов’язані постійні «бавовни» в районі Євпаторії-Сак, Севастополя, південного берега, Джанкою. Хоча окупаційний режим намагається запевняти, що «все збито», російські телеграм-канали повідомляють про влучну роботу українських військових.

Нагадаємо, вчора, 4 січня, вибухи лунали у декількох містах окупованого Криму. Відомо про Севастополь й Євпаторію. У Повітряних силах визнали, що поблизу окупованого Севастополя було уражено пункт з'єднання російських окупаційних військ.

Сьогодні ТГ-канал «Кремлевская табакерка» повідомив, що під час атаки на Крим летіло 10 ракет. Три стовідсотково не збили. Вражено російські системи ППО і РЕБ, що значно послабило оборону окупованого півострова. Також вказують про 23 загиблих військових, зокрема спецпризначенців, серед яких є високопосадовці-офіцери.

Автори повідомлення посилаються на інформацію, отриману у відомстві Шойгу.

Речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі «Суспільне Спротив» заявила, що «не тільки один командний пункт уражений».

«Дійсно потужна бойова робота відбулась за минулу добу, в тому числі й нанесено серйозне пошкодження системи захисту на Кримському півострові», - розповіла Гуменюк.

За її словами, це вже не перше ушкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту.

«Зараз у них знову спостерігається та сама істерія з переміщенням, намагаються маневрувати та розташовувати як самі системи захисту, так і об'єкти, які вони захищають в інших місцях», - зазначила речниця.

Також Гуменюк розповіла, що нещодавно російські військові передислокували пускові майданчики для «Шахедів». Якщо раніше вони використовували переважно мис Чауда, то декілька потужних попередніх атак ЗСУ фіксували пуски з-під Балаклави.

«Саме у тому напрямку і працювали Сили оборони, щоб не почувався ворог так безпечно на цих територіях і пам'ятав завжди, що Крим - це України й ми за неї боремось», - наголосила вона.

Олег Верлан

5 січня, 2024