Рятувальники закликають уникати пожеж в екосистемах на Вінниччині

Новини Вінниці / Рятувальники закликають уникати пожеж в екосистемах на Вінниччині

У Вінницькій області знову спостерігається небезпека пожеж в природних екосистемах. Протягом 23 березня рятувальники гасили 12 пожеж, які знищили близько 10 гектарів сухої рослинності.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області наголошує на важливості уникнення підпалів сухої трави та сміття. Проведення таких підпалів є не тільки недоцільним, але й шкідливим, небезпечним та кримінальною діяльністю.

Чому Не Підпалювати?

- Недоцільність:Краще використовувати інші методи очищення території від сміття та сухої трави, такі як компостування, що може призвести до отримання безкоштовного натурального добрива.

- Шкідливість:Підпал сухої рослинності призводить до знищення ґрунту та убивства мікроорганізмів, які забезпечують родючість землі.

- Небезпека:Пожежі в екосистемах призводять до загибелі рослин, тварин і навіть людей.

- Кримінальна відповідальність:Громадяни, які спричиняють пожежі в екосистемах, можуть нести адміністративну або кримінальну відповідальність.

Рятувальники закликають усіх громадян бути обережними і відмовитися від практики підпалу сухої трави та сміття. Використовуйте безпечні та екологічно чисті методи очищення території, щоб уберегти наше довкілля від небезпеки пожеж.