Ребальзамації бути! Уряд виділив кошти на порятунок тіла Пирогова

Новини Вінниці / Ребальзамації бути! Уряд виділив кошти на порятунок тіла Пирогова

Уряд виділив гроші на ребальзамацію тіла Миколи Пирогова, яке зберігається у музеї-садибі, що носить ім'я знаного хірурга. Ба більше, як повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у Facebook, кошти уже на рахунку.

Уряд виділив гроші на ребальзамацію тіла Миколи Пирогова, яке зберігається у музеї-садибі, що носить ім'я знаного хірурга. Більше того, як повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у Facebook, кошти уже на рахунку.

"Кошти державного бюджету на проведення ребальзамації тіла Миколи Івановича Пирогова – уже на рахунках Національного музею-садиби М.І. Пирогова. Ще раз скажу, що і міська рада, і обласна державна адміністрація обов’язково підтримали б питання виділення необхідного фінансового ресурсу.

Знаю, що медична спільнота готова була збирати необхідні кошти. Мені також писали різні люди, що готові до цього долучитись. І це чудово, що коли йдеться про нашу історичну спадщину – громада моментально об’єднується і готова включатись у ці процеси. Я щиро радий, що маємо позитивний фінал цієї історії", - написав мер.

Нагадаємо, Уляна Супрун запропонувала не ребальзамувати тіло Пирогова, а витратити кошти на порятунок хворих українців. Виконувачка обов’язки міністрa охорони здоров’я України на своїй сторінці Facebook проводила опитування, чи потрібно виділити 199 тис 34 гривені нa ребaльзaмувaння тіла хірурга. Після негативних коментарів, свій пост урядовець видалила. Однак вінничан обурило таке ставлення очільниці МОЗу Супрун до Пирогова.