Путін пішов ва-банк: Москва пришвидшила питання мобілізації та «референдумів» на окупованих територіях

Новини Вінниці / Путін пішов ва-банк: Москва пришвидшила питання мобілізації та «референдумів» на окупованих територіях

У Москві вирішили «викласти на стіл останні козирі». За вказівкою Кремля на окупованих територіях забажали найближчими днями провести «референдуми щодо входження до РФ», що розв’яже руки Путіну для проведення мобілізації. Нібито йог відмовляли від цього кроку у вересні, як занадто ризикованого. Здається російському диктатору, на його думку, втрачати немає що – залишається погрожувати ядерною зброєю та мільйонами мобілізованих.

Російські телеграм-канали минулого тижня багато писали про те, що Путін розмірковує над об’явою загальної мобілізації. Майже все оточення його намагалось відговорити, пояснюючи, що зараз це не раціонально. Зеків вже озброїли, а якщо надати автомати, наслідки можуть бути неконтрольованими. Нібито Путін вирішив обміркувати ризики.

Коли президент Туреччини Ердоган вчергове оголосив спробу Кремля досягти миру на умовах анексії Донбасу, а у Києві відмовили, Путін пішов ва-банк.   

По команді з Москви ватажок «ДНР» Пушилін, його «колега» з «ЛНР» Пасічник, «глава» окупаційної «адміністрації» на Запоріжжі Рогов і колаборант з Херсонщини Стремоусов навипередки стали просити «провести референдум» 23-27 вересня. І це у той час, як росіяни зазнали нищівного розгрому на Харківщині, відступають в інших регіонах, навіть на Луганщині (область окупована на 98%). Певні успіхи у росіян є лише на окремих напрямках у Донецькій області.      

Флешмоб «референдумів», який влаштували окупанти на захоплених територіях України свідчить про острах. Саме тому подібні заяви - не більше, ніж маніпуляція.

Про заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Наївний шантаж погрозами і страшилками «референдумів», «мобілізацій» від тих, хто вміє воювати лише з дітьми і мирними людьми...» - так він описав намагання окупантів провести псевдореферендуми про приєднання до РФ.

За словами Єрмака, саме так виглядає жах розгрому.

«Ворог боїться, примітивно маніпулює. Україна вирішить російське питання. Загрозу можливо ліквідувати лише силою», - запевнив він.

Олег Верлан

20 вересня, 2022