Пухнасті та «лисі»: до Вінниці з`їхалися коти із України, Росії та Білорусі

Новини Вінниці / Пухнасті та «лисі»: до Вінниці  з`їхалися коти із  України, Росії та Білорусі

Майже дві сотні котів з усієї України, а також Російської Федерації та Білорусі два дня «туситимуть» у Вінниці. 4 листопада у місті розпочалася міжнародна виставка чотирилапих.

Майже дві сотні котів з усієї України, а також Російської Федерації та Білорусі два дня «туситимуть» у Вінниці. 4 листопада у місті розпочалася міжнародна виставка котів.

На виставку приїхали коти цілими родинами, подекуди представники трьох поколінь. За звання найкращих змагалися сьогодні лисі та пухнасті, маленькі та великі, "інтерчемпіони" та без титулів. Загалом, в ТРЦ «Мегамолл» можна було побачити 30 порід котів. Суддями тварин стали міжнародні експерти з Литви, Росії та України.

За словами президента Вінницького клубу любителів котів Наталі Вовк, містяни найбільше полюбляють шотландські породи чотирилапих.

«У  Вінниці найбільше цікавляться шотландськими висловухами та шотландськими прямовухами.  Не потрібно плутати їх із британськими, тому що це різні породи.  Зараз модно стає купувати бенгальських котів, які схожі на маленьких пантер. На виставці представлена рідкісна порода - Регдол, чимало і гіганських мейн-кунів», - розповіла очільниці клубу.

 

Катерина Горбатюк

 

 

Антон Булгаков

4 листопада, 2017