Призначено нового директора вінницького 45-го заводу. Борзов сказав, що чекає змін від керівництва

Новини Вінниці / Призначено нового директора вінницького 45-го заводу. Борзов сказав, що чекає змін від керівництва

Новим керівником 45-го експериментального механічного заводу призначено Миколу Ляпуна. Як у Facebook написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, його сьогодні, 6 квітня, представив колективу підприємства заступник очільника Державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Новим керівником 45-го експериментального механічного заводу призначено 61-річного Миколу Ляпуна. Як у Facebook написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, його сьогодні, 6 квітня, представив колективу підприємства заступник очільника Державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

М.Ляпун переміг у відборі на посаду директора державного підприємства.

«До цього Микола Ляпун теж працював у структурі концерну - першим заступником ДП "Харківський завод спеціальних машин". Галузь автомобілебудування новопризначений керівник знає «від і до» - від електромонтера-ремонтника Кременчуцького автомобільного заводу до директора Торгового дому ХК "АвтоКрАЗ". Забезпечував постачання спеціальних автомобілів на експорт та до Збройних сил України, організовував виробництво і налагоджував комерційну діяльність. Власне, Микола Ляпун організовував підготовку участі автомобілів КрАЗ в трансконтинентальному ралі Париж-Дакар», - зазначив губернатор.

Які зміни чекають 45-й завод із новим керівником? Сергій Борзов написав, що про це говорили на зустрічі в облдержадміністрації. Озвучив проблеми і ексдиректор Микола Чумак.

«Водночас, є чимало можливостей у 45-го заводу. Це підприємство оборонного концерну, тому у час війни має стратегічне значення. На цьому наголошував і новопризначений керівник. До речі, Микола Миколайович народився у Полтаві, але має вінницьке коріння - його мати родом із села Ганнівка Липовецького району. Сподіваюсь, що невдовзі будемо мати свіжі новини із 45-го заводу», - зауважив очільник регіону.

Олеся Рудницька

6 квітня, 2021