Прикордонник з Вінниччини В'ячеслав Семенов став героєм документального фільму про оборону Дебальцевського плацдарму

Новини Вінниці / Прикордонник з Вінниччини В'ячеслав Семенов став героєм документального фільму про оборону Дебальцевського плацдарму

Прикордонник з Вінниччини Вячеслав Семенов став героєм документального фільму, який розповідає про оборону блокпосту на дорозі, як з‘єднувала Ростов-на-Дону з Дебальцевим взимку 2015 року. «Перехрестя Балу» - саме так називається документальний фільм, в якому солдати розповідають про свого командира, адже на момент зйомок капітан В‘ячеслав Семенов загинув – захисників впритул розстріляли з російського танку.

Прикордонник з Вінниччини В'ячеслав Семенов став героєм документального фільму, який розповідає про оборону блокпосту на дорозі, що з‘єднувала Ростов-на-Дону з Дебальцевим взимку 2015 року. «Перехрестя Балу» - саме так називається документальний фільм, в якому солдати розповідають про свого командира, адже на момент зйомок капітан В‘ячеслав Семенов загинув – блокпост впритул розстріляли з російського танку.

Учасник АТО Олександр Степаницький, командиром якого був В‘ячеслав Семенов, розповідає, що він ставився до підлеглих, як до своїх дітей.

В біографії В‘ячеслава Семенова зазначено:

«Російські збройні формування, посилені артилерією і танками, протягом 17 лютого 2015 року штурмували контрольний блокпост під Дебальцевим. При початку артилерійського обстрілу Семенов вискочив з бліндажа для перевірки обстановки. В той час російський танк вистрелив по позиціях прикордонників упритул. Семенову осколок пробив задню пластину бронежилета та пройшов під праву лопатку. Командира занесли до бліндажа, він був ще живий. Помер на руках у лікаря. При евакуації тіла у БМП влучив снаряд, машина загорілася та залишилась на окупованій території. 

Похований в Жмеринці. Вдома лишилися батьки, дружина, дві доньки, онук».

Зазначимо, що фільм знімався у зоні проведення АТО та тих частинах, в яких нині несуть службу підлеглі капітана В.Семенова, викристано багато офіційних повідомлень про ситуацію на українському Донбасі 2015 року, які "ілюстровані" подіями на фронті, розповідями про біль, кровь та смерть.

Як зазначає один з героїв стрічки, такі фільми потрібно знімати для нащадків, щоб вони знали, якою ціною далась незалежність нашої держави та мир, який колись таки має настати.