Прощання з Героєм: Вінниця вшановує пам'ять льотчика

Новини Вінниці / Прощання з Героєм: Вінниця вшановує пам'ять льотчика

Сьогодні, 17 квітня, Вінницька громада прощається з юним героєм, льотчиком Іванцовим Всеволодом Павловичем, який загинув у віці 23 років.

Всеволод приєднався до рядів захисників України з перших днів російської агресії, служивши льотчиком-штурманом у 11-й окремій бригаді армійської авіації "Херсон". Іванцов здійснив понад 180 бойових вильотів на гвинтокрилі Мі-8, приносячи страх і неспокій окупантам. 

Народився Всеволод Іванцов у селі Уладівка Літинського району та вже з раннього віку мріяв стати військовим льотчиком. Він завершив Кам’янець-Подільський ліцей та навчався в Харківському національному університеті Повітряних сил, де і застало його велике випробування – війна на сході.

Рідні й друзі згадують Всеволода як талановиту та багатогранну особистість. Він був зацікавлений не лише військовою справою, але й мистецтвом, історією та археологією. Своїм прикладом він надихав багатьох.

Церемонія прощання розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.