Прокуратура повернула державі бомбосховище, приватизоване з порушенням закону

Новини Вінниці / Прокуратура повернула державі бомбосховище, приватизоване з порушенням закону

Успішно відновивши законність, Вінницька окружна прокуратура сприяла поверненню державі об'єкта цивільного захисту, який був приватизований з порушенням законодавства.

Розпорядженням Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України було відновлено державну власність на бомбосховище, розташоване у самому центрі міста Вінниці.

Цей об'єкт, площею 327 м² та місткістю 300 осіб, є важливим елементом інфраструктури для захисту населення під час загрози обстрілів. Відомо, що приватизація цього приміщення була здійснена незаконно.

Прокуратура у 2023 році ініціювала витребування цього об'єкта з незаконного володіння, а Господарський суд у липні того ж року задовольнив позов прокуратури. Незважаючи на спроби оскарження рішення суду, касаційний суд відмовив у відкритті касаційного провадження, підтверджуючи законність рішення першої інстанції.

На сьогодні право власності на цей об'єкт цивільного захисту зареєстровано за Фондом державного майна України, що є важливим кроком у забезпеченні безпеки та захисту громадян в умовах можливих загроз.