Проєкти на перспективу: у Вінниці відкрили виставку робіт архітекторів області

Новини Вінниці / Проєкти на перспективу: у Вінниці відкрили виставку робіт архітекторів області

У холі Вінницької міської ради відкрили виставку робіт архітекторів, які працюють на Вінниччині. Її приурочили до Дня архітектури України. В експозиції 11 планшетів із зображеннями об’єктів, що ілюструють сучасні тенденції при формуванні міського середовища та громадських просторів.

Як розповіли організатори виставки, її мета – висвітлення діяльності та ознайомлення з творчістю як окремих архітекторів, так і цілих архітектурних майстерень. Серед експонатів до півсотні зображень об’єктів із металу, скла, дерева та бетону. Вони цікаві та різнопланові й викликають цілий спектр емоцій – дивують і вражають. Та певною мірою налаштовують на роздуми про модерністський шлях архітектури по завершенню війни.

«Ми переживаємо дуже складний період. І навіть не всі наші колеги, друзі тут присутні, тому що дехто виїхав закордон, дехто у війську, а декого вже взагалі немає з нами. Але не дивлячись ні на що ми продовжуємо працювати і більше того – готові перші взяти на себе роботу із відбудови країни, – зазначив координатор виставки, голова Вінницького осередку Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України Юрій Вакула. – Символічно, що ми проводимо виставку у міській раді. Сподіваюся, що вона буде періодичною, тому що це надзвичайно важливо, коли архітектори показують свою роботу спільноті».

В експозиції, зокрема, представлені проєкти спортивних та готельних комплексів, медичних та торговельних центрів, а також благоустрою відпочинкових зон: алей, парків, проспектів. Переглянути її можуть усі охочі, завітавши в будні до вестибюлю Вінницької міської ради. Виставка триватиме до 14 липня.