Президенти Зеленський і Санду поговорили про міст, що з'єднає Вінниччину з Молдовою

Новини Вінниці / Президенти Зеленський і Санду поговорили про міст, що з'єднає Вінниччину з Молдовою

Під час перебування у Києві 12 січня президента Молдови Майї Санду вони із українським президентом Володимиром Зеленським говорили серед іншого й про будівництво мосту «Ямпіль - Косеуць», що з'єднає Вінниччину з Молдовою.

Під час перебування у Києві 12 січня президента Молдови Майї Санду із українським президентом Володимиром Зеленським вони говорили серед іншого й про будівництво мосту «Ямпіль - Косеуць», що з'єднає Вінниччину з Молдовою.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької облради.   

"Перша юридична позиція і фіксація проблематики необхідності побудови мосту відбулася 6 жовтня 2017 року між прем’єрами України і Молдови, під час візиту Володимира Гройсмана, на той час прем’єр-міністра України, до Молдови. Саме тоді це питання потрапило в протокол і офіційний порядок денний", – коментує перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, який у тодішньому уряді обіймав посаду віце-прем’єр-міністра.

За його словами, тоді за результатами візиту прем’єр Гройсман дав протокольне доручення міністру інфраструктури і міністру закордонних справ – продовжити взаємодію із молдовською стороною у питанні реалізації проєкту будівництва нового мосту в районі Ямпіль - Косеуць.

На кінець вересня 2019 року уже був напрацьований проєкт міжурядової угоди. Паралельно «Укравтодор» напрацьовував інвестиційний проєкт і техніко-економічне обґрунтування. Нині ці документи направлені і перебувають на розгляді Міністерства економіки.

"Приємно відзначити, що раніше започатковані справи нашої команди мають продовження та сприяють покращенню для українців. За часи роботи уряду Володимира Гройсмана ми зробили певні кроки, які дозволили не просто говорити про потребу у сучасному сполученні між Україною та Молдовою, а й актуалізували важливість будівництва мосту «Ямпіль - Косеуць» для обох держав", – наголосив Володимир Кістіон.