Президент вінницької «Ниви» Вовк образився на мерію та ПФЛ, але не відмовляється від організації ювілею клубу

Новини Вінниці / Президент вінницької «Ниви» Вовк образився на мерію та ПФЛ, але не відмовляється від організації ювілею клубу

Вінницька «Нива» - це соціальний проект під приватним «крилом» чи звичайний бізнес?.. Чому представники лише двох видань відвідали прес-конференцію президента клубу Василя Вовка?.. Чому, маючи потужне лобі на «верхівці» держави, команда страждає від корупційних дій суперників?.. Питань, на які важко знайти відповідь керівництву, багато. Втім очільник футбольного клубу, як ініціатор зустрічі з уболівальниками та журналістами 24 вересня, казав про те, що вважав актуальним.

Вінницька «Нива» - це соціальний проект під приватним «крилом» чи звичайний бізнес?.. Чому представники лише двох видань відвідали прес-конференцію президента клубу Василя Вовка?.. Чому, маючи потужне лобі на «верхівці» держави, команда страждає від корупційних дій суперників?.. Питань, на які важко знайти відповідь керівництву, багато. Втім очільник футбольного клубу, як ініціатор зустрічі з уболівальниками та журналістами 24 вересня, казав про те, що вважав актуальним.

Оскільки журналістський колектив NaПарижі не зміг знайти вільних трьох годин, аби відвідати захід, редакція використовує матеріал колег з видання «Вінниця.Ок!». Однією з головних тем, яку запропонував В. Вовк стало святкування 60-річного ювілею місцевої команди. Вінничанам старшого віку вона відома як «Локомотив», середнє покоління пам’ятає «Ниву» и ФК «Вінниця».

Нагадаємо, раніше президент клубу казав про плани щодо створення музею клубу та його розміщення у центрі міста. Нині ж виявляється, що є проблеми навіть з підготовкою до свята.

«Ми звернулися до обласної й міської влади з пропозицією допомогти з організацією святкових заходів. На це у міськраді нам відповіли, що асигнувань на це у бюджеті не передбачено, хоча в нашому листі про гроші не йшлося», - зазначив журналістам Василь Васильович, пояснивши, що клуб впорається із завданням самотужки, адже дата не рядова.

Він обмовився про попередні домовленості щодо проведення товариського матчу із ветеранами київського «Динамо», адже вінничани завжди палко підтримували столичну команду, кілька вихованців вінницького футболу ставали «динамівцями», а товариські зустрічі відбувалися і раніше.  

Зрозуміло й інше. Відносини В. Вовка з міськрадою важко назвати дружніми. Критиці мерії він приділив багато уваги. Зокрема президент наголосив, що клуб отримав фінансову підтримку з обласного бюджету, а міська рада обмежилася тим, що надала у безкоштовне користування Центральний стадіон – для офіційних ігор та тренувань – тричі на тиждень.  

«Чомусь всі вирішили, що «Нива» – це моя справа, мій бізнес, але ані я, ані хтось інший прибутків від клубу не отримує», - заявив В. Вовк.

Він вказав на жахливий стан головної арени міста та згадав «чутки» про злодійський план його руйнації.

«Кажуть, давно визрів й зафіксований в кулуарних домовленостях план знесення Центрального міського стадіону, й будівництва на його місці житлових висоток. Якщо це правда, тоді зрозуміло, чому будівельним олігархам і їх владним покровителям не потрібна команда майстрів у Вінниці», - впевнено пояснив президент.

З іншого боку, якою б не була місцева влада, але її обирали вінничани, а Василь Васильович сам вирішив відновлювати професійний клуб у місті, тому, мабуть, не варто казати про «Ниву» як суто соціальний проект. Клуб приватний. Крапка. Владі можна подякувати за допомогу, якщо вона є. Це логічно. Але у президента інша думка.

Окрім мерії, В. Вовк цілком виправдано «наїхав» на керівництво Федерації футболу України та арбітраж. В упередженості він звинуватив суддів, які працювали на матчах «Ниви» проти «Чайки» та «Міная», опосередковано згадавши хабарі.

«Тепер про те, що називають чутками, близькими до дійсності. Зовсім недавно один з клубів пообіцяв арбітру в разі перемоги над вінницькою «Нивою» 70 тисяч гривень. Матч закінчився з нічийним результатом. Яку суму отримав суддя, наразі невідомо. Я вимушений говорити: «ходять такі чутки» задля уникнення зайвих конфліктів навколо команди, хоча для мене особисто це факти з об’єктивної реальності», - зазначив президент.

Нагадаємо, нещодавно про «помилки» рефері у більшості матчів першого кола вказувалося у відкритому листі гравців та тренерів «Ниви» до очільників ФФУ, ПФЛ та інших футбольних структур. Навіть блогери не заперечують «дивні» вчинки суддів, які «крадуть» у вінничан очки.

Будемо відверті, гучні заяви В. Вовк робить другий сезон. У владній «верхівці» достатньо впливових вінничан. Чому не попросити їх про протекцію? Звісно, таке можна розцінювати як корупцію. Але лише заяви не дають результату, тому потрібно шукати інші варіанти. Ефективні.

Фактично нині президент намагається донести, що клуб існує попри те, що всі намагаються «встромили палки у колеса». Можливо, він правий. Так і є. З іншого боку, а чи не краще шукати друзів та підтримку, а не тільки ворогів та натякати на образи.

Олег Верлан

25 вересня, 2018