Пожежа на сміттєзвалищі: екологи Вінниччини поставили умови місцевій владі

Новини Вінниці / Пожежа на сміттєзвалищі: екологи Вінниччини поставили умови місцевій владі

На Вінниччині випадки задимлення на сміттєзвалищами є не поодинокі, проте зазвичай місцеві комунальники намагаються слідкувати за тим, аби ділянки вчасно гасилися. Сміттєзвалище поблизу Кунки Гайсинського району стало винятком. Навіть коли на об’єкт завітали співробітники Держекоінспекції, полігон горів. Тепер інспектори вимагають від місцевої влади негайних заходів.

Як вказують у ДЕІ у Вінницькій області, «під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Кунківської сільської ради спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами виявлено горіння місця видалення відходів, яке перебуває на балансі даного органу місцевого самоврядування».

Інспектори до гасіння залучили рятувальників МПК с.Кунка. Загоряння було ліквідовано.

«Відповідальну особу було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення норм експлуатації полігонів твердих побутових відходів. Також органу місцевого самоврядування видано припис щодо приведення місць видалення відходів до вимог полігонів твердих побутових відходів», - вказують в інспекції.