Поведінка людини у соціальній мережі: про що можуть розповісти ті чи інші дії у власному профілі?

Новини Вінниці / Поведінка людини у соціальній мережі: про що можуть розповісти ті чи інші дії у власному профілі?

Безпека в соціальних мережах: чому у власному профілі одні дії є допустимими, а інші ні та про що вони можуть розповісти читачам. Чому необхідно ретельно стежити за власними постами?

 

Які наші дії в соціальних мережах можуть нам нашкодити?

Сучасне покоління називають поколінням інтернету і це справді так. Американські вчені довели, що молодь сьогодні більшість свого вільного часу проводить в онлайн середовищі. Важко уявити своє життя без нього. За допомогою інтернету ми дізнаємося про останні новини світу, знаходимо потрібну інформацію, здаємо іспити, замовляємо їжу, шукаємо друзів і так далі. Інтернет – це сучасна паличка-виручалочка без якої сьогодні ніяк.

Переваги та недоліки соціальних мереж

Соціальні мережі сьогодні так сильно вкорінилися в нашому житті, що віртуальна реальність повністю замінила реальну. Тут ми шукаємо друзів та кохання, питаємо порад та ділимося власним досвідом, знаходимо всю необхідну інформацію та розважаємось. Соціальні мережі дають можливість приєднуватись до різних тематичних спільнот, грати в азартні ігри (гральні автомати онлайн), рекламувати власні товари та послуги, тощо. Проте, разом з численними перевагами, онлайн середовище має ряд недоліків.

Останні дослідження в цій галузі показали, що інтернет може бути дуже шкідливим і навіть доводити користувачів до депресії. В мережі є дуже багато шахраїв, які можуть незаконним шляхом привласнити не лише ваші персональні дані, але й кошти. Крім цього, останнім часом в соцмережах спостерігається справжній бум булінгу. Особливо це стосується підлітків.

Про що говорить наша активність в соцмережах?

Наші дії на сторінках власного профілю можуть розповісти про нас те, що ми ретельно приховували від сторонніх. Ось про що вони говорять:

  • Щоденні селфі в профілі свідчать про проблеми із самооцінкою та впевненістю у собі.
  • Пости з конкретними натяками без адресата свідчать про проблеми людини у спілкуванні та з'ясуванні певних питань. Якщо ви не вирішуєте проблеми тет-а-тет, а намагаєтесь їх вирішити публічно, це лише вказує на вашу некомпетентність та невміння дипломатично вирішувати певні питання.
  • Наслідування тренду говорить про невпевненість у собі.
  • Велика кількість друзів насправді демонструє вашу самотність (такою вражаючою кількістю віртуальних друзів ви намагаєтеся довести усьому світу, що у вас у житті все склалося якнайкраще).
  • Якщо ви постите на своїй сторінці абсолютно кожен свій крок, це вказує на те, що у реальному житті ви глибоко нещасна людина і намагаєтесь усьому світові довести протилежне.
  • Якщо ви викладаєте у своєму профілі не тільки фото того, чим ви займаєтеся, але й того, що ви їсте, це свідчить, що ви дуже стурбовані думкою оточуючих. Ви не живете для себе, а живете лише заради людської похвали чи заздрощів.
  • Лайки власних фото демонструють нестачу уваги з боку оточуючих.

Соціальні мережі не несуть жодної загрози для реального життя, якщо їх використовувати за призначенням. Не варто самостверджуватись з їх допомогою, комусь щось доводити чи демонструвати.

admin

22 червня, 2022