Поруч з Вінницею з’явиться сучасний завод по переробці кукурудзи. Інвестори планують вкласти у проект $600 млн

Новини Вінниці / Поруч з Вінницею з’явиться сучасний завод по переробці кукурудзи. Інвестори планують вкласти у проект $600 млн

Останній час бізнессередовище на Вінниччина активно розвивається. Регіон стає привабливою територією для інвесторів, які обирають область для ведення потужного бізнесу. Сюди «заходять» компанії різних потужностей на напрямку діяльності. Зокрема у Вінниці на підприємстві «Електричні Системи», яке розташовано на території «45 експериментального заводу», випускають електричні джгути для всесвітньо відомої німецької автомобільної компанії «Mercedes-Benz». У Немирові розпочала роботу компанія Fujikura. Вже на 7 вересня заплановано відкриття першої черги заводу UBC GROUP, до кінця року тут буде працювати 500 робітників. Протягом двох років буде створено 2,5 тисячі робочих місць.

Останній час бізнессередовище на Вінниччина активно розвивається. Регіон стає привабливою територією для інвесторів, які обирають область для ведення потужного бізнесу. Сюди «заходять» компанії різних потужностей на напрямку діяльності. Зокрема у Вінниці на підприємстві «Електричні Системи», яке розташовано на території «45 експериментального заводу», випускають електричні джгути для всесвітньо відомої німецької автомобільної компанії «Mercedes-Benz». У Немирові розпочала роботу компанія Fujikura. Вже на 7 вересня заплановано відкриття першої черги вінницького заводу UBC GROUP, до кінця року тут буде працювати 500 робітників. Протягом двох років буде створено 2,5 тисячі робочих місць.

Крім того, австрійська компанія Head International Holding GmbH підписала з представниками міської ради та облдержадміністрацією меморандум про співпрацю. Згідно з домовленостями, планується інвестування протягом кількох років біля €80 млн у новий завод по виробництву товарів для зимових видів спорту.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, другий рік реалізовується проект у Могилів –Подільському районі, де на території Яришівської та Кремінської сільських рад на площі понад 700 га  висаджено каліфорнійські саджанці горіха волоського. В наступному році неподалік села Лядова, що у Могилів-Подільському районі ТОВ «Український волоський горіх» почне будувати першу (з трьох) чергу заводу, на якому після здачі в експлуатацію буде «безвідходне» виробництво. Випуск декількох видів продукції з горіхів має орієнтуватися як на внутрішній, так і зовнішній ринки збуту.

Очільник ОДА під час чергового засідання "Вінницького Бізнес клубу" розповів, що сьогодні активно ведуться перемовини щодо будівництва на Вінниччині потужного заводу по переробці кукурудзи.

«Мова йде про інвестиційний проект  на 600 мільйонів доларів, точніше завод по поглибленій переробці кукурудзи. Високотехнологічне, сучасне виробництво, яке дасть можливість створити тисячу нових робочих місць. Разом з тим, цей потужний дозволить вдихнути нове життя у величезну територію. До того ж біля нового підприємства буде створено робочі місця інших видів діяльності», - наголосив Валерій Коровій.

Як стало відомо NaПарижі, виробничі потужності заводу, про який йде мова, планують розмістити на площадках неподалік обласного центру, у Гнівані.

Також під час засідання в урочистій обстановці голова ОДА та інші присутні привітали з 60-річчям Гачая Шафієва, генерального директора ТОВ "Солар Еко Енерджи". Гачай Джамалледдінович є одним з найуспішніших бізнесменів Вінниччини. Підприємство, яке він оочлює не лише обробляє сотні гектарів садів, зберігає врожай яблук та інших фруктів у морозильних камерах, але й ініціює багато соціальних проектів, зокрема у Тиврівському районі.