Порошенко продовжує переписувати бізнес на сина. Настала черга аграрного сектору, розташованого зокрема на Вінниччині

Новини Вінниці / Порошенко продовжує переписувати бізнес на сина. Настала черга аграрного сектору, розташованого зокрема на Вінниччині

Колишній президент України Петро Порошенко ще в листопаді 2019 року зробив свого сина Олексія Порошенко бенефіціарним власником Roshen, а також надав йому майже 10% банку МІБ. Наразі Порошенко-молодший став ще й власником "Укрпромінвест-Агро".

Колишній президент України Петро Порошенко ще в листопаді 2019 року зробив свого сина Олексія Порошенко, екс-нардепа від мажоритарного округу у Вінниці, бенефіціарним власником Roshen, а також надав йому майже 10% банку МІБ. Наразі Порошенко-молодший став ще й власником "Укрпромінвест-Агро". Доволі високий відсоток цих активів родини п'ятого президента розташовано на Вінниччині.

Як стало відомо з данних держреєстру підприємств, колишній народний депутат Олексій Порошенко став кінцевим бенефіціаром агропромислової компанії "Укрпромінвест-Агро" замість свого батька Петра Порошенка.

Згідно даних аналітичної системи YouControl, з кінця жовтня - початку листопада 2019 року Олексій Порошенко контролює "Укрпромінвест-Агро" через CEE Confectionery Investments Limited, Roshen Europe B.V. і Roshen Group S.a.r.l.

Також син Порошенка став бенефіціаром ТОВ "Група Агропродінвест", засновником якої є "Укрпромінвест-Агро", та ряду вхідних до ТОВ компаній - ПрАТ "ПК Поділля", ТОВ "ПК Зоря Поділля", ТОВ "Вінницький комбінат хлібопродуктів №2", агрофірма "Дніпроагролан", АФ "Іванківці", ТОВ "Мас-Агро", ТОВ "Правобережний" і ТОВ "Прогрес-НТ".

За даними декларації Порошенко, він був кінцевим бенефіціаром всіх зазначених вище компаній.

Нагадаємо, що "Укрпромінвест-Агро" - вертикально-орієнтована агропромислова компанія, яка спеціалізується на вирощуванні сільгосппродукції, виробництві цукру і борошна, а також тваринництві. Вона веде діяльність в шести областях в центрі і на півночі України. Земельний банк складаэ 120 тисяч гектарів.

Ірина Заіковата

9 грудня, 2019