Порятунок чотирилапих з окупованих територій: волонтери реалізують проєкт безкоштовних ветеринарних онлайн-консультацій

Новини Вінниці / Порятунок чотирилапих з окупованих територій: волонтери реалізують проєкт безкоштовних ветеринарних онлайн-консультацій

Сьогодні тварини страждають від нестачі корму, препаратів та гучних вибухів в зонах активних бойових дій. Крім цього у великої кількості міст є проблеми із доступом до ветеринарних клінік і лікарів – частина закладів пошкоджено або зруйновано, а більшість спеціалістів були змушені виїхати у безпечніше місце.

У Вінниці реалізують некомерційний проект GladPet, який націлений на допомогу власникам тварин, які не мають змоги доїхати до ветлікарні. Зазвичай це люди у прифронтових або окупованих зонах.

За час роботи проєкту за допомогою до ветлікаря зверталися з окупованих територій Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей, а також прифронтових територій.

Так, нещодавно жителька окупованого міста Гола Пристань (Херсонська область) Ірина Євтух, звернулася до проєкту за допомогою. Історія цієї жінки вражає, адже окрім маленької дитини вона доглядає 8 собак, кролів та нутрій і все це під час окупації. 

Ірина знайшла в собі сили та не тільки не покинула тварин, а ще й врятувала маленького котика із проблемами шкіри, для якого їй і знадобилася консультація ветеринарного лікаря. Ось в такому стані кошеня відвідало онлайн консультацію:


https://lh4.googleusercontent.com/XRww1w2ecQjXLTBq_zkqc157Qq58YuX0BxxEDf7_XmkDpA1ZiTJBcdRmEKkb01ba0d7giFBxJUzoQKfkmuXzkvVkLe9wN8qDeqN_AtH2ZsPN5pGWe7QEhq1oOXPyuSlYe-anDkBubo68C5ob706kC5E1G7iz4BFEWraA0kiGoLeaidG7Fc_6cglMWj8g

Після онлайн огляду котика та прописаного лікування Ірині довелося їхати за ветеринарними препаратами у Крим. Адже через окупацію та відсутність необхідних товарів в аптеках жінка не мала змоги дістати ліки в своєму або у близькому до неї місті.

Після проходження курсу лікування кошеня мало вже зовсім інший – здоровий вигляд:

https://lh4.googleusercontent.com/XDZe77uUiQD_fzzd2uhQXZJ4Gl559uDBQ_pYUyQ5md29dfzmrTDakPJ055MaIqer_6k-_xEOuIaOtzCshf02fWp9WitcOgNCPsqY1C46OLjAMGUnjaEEMtbZEQ8fiZtfWb-Lh9uE108pBFeDaZNVQBkiyKi1v1M6KfakCEO9L5rynWtL66gWoWTh8sjl

Сама Ірина залишила такий відгук про ветеринарні онлайн консультації:

«Я знаходжусь з обіду 24.02 у глибокій окупації. Всі клініки зачинені, лікарі поїхали, немає навіть ветаптек… Ваша клініка виявилася для мене подарунком долі. До зустрічі з вами я не вірила, що таке буває. Дуже приємний, уважний лікар. Увійшовши в моє положення, вона знайшла вихід. Дякую їй. Ліки знайшла в людській (якщо так можна казати) аптеці. Особливо хочу подякувати операторам. По-перше, вони завжди на зв'язку. По-друге, їм вистачило нервів все мені пояснити, хоча я перший раз у житті зустрілася з онлайн консультацією». 

Таких історій дуже багато і саме тому некомерційний проект GladPet, ветеринарна клініка «Пес і Кіт» та Канадська організація Veterinarians Without Borders створили проєкт по Безкоштовним ветеринарним онлайн-консультаціям. Тому що кожен власник домашнього улюбленця заслуговує на отримання безкоштовної ветеринарної допомоги, особливо у таких складних умовах. 

За 3 місяці роботи проєкту було отримано 622 заявки на консультації і з них вже проведено 549. 67 заявок було перенаправлено на очний огляд чи діагностику, адже бувають стани тварини при яких необхідно терміново відвідати лікаря.

Звернення за ветеринарною допомогою від українців надходять з різних куточків не тільки нашої держави, а й світу. Адже з тими, хто був вимушений виїхати в інші країни також складна ситуація - там є труднощі з перекладом, взаєморозумінням із ветеринарними лікарями, страхуванням та грошима на відвідання ветлікарні.

Як отримати безкоштовну консультацію ветеринара?

1. Переходьте за посиланням https://vetconsult.gladpet.org/ та реєструйтеся через сайт, обравши зручну дату та час.

2. або дзвоніть за номером 0 (800) 351-428, щоб зв'язатись з оператором.

Консультації надають з 10:00 до 19:00 без вихідних.

admin

21 листопада, 2022