Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у вінницькому осередку УТОС

Новини Вінниці / Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у вінницькому осередку УТОС

На жаль, війна поповнює лави членів Українського товариства сліпих (УТОС). Серед них - поранений військовослужбовець, сержант Повітряних сил Збройних сил України Павло Костенко. Під час бойових дій він отримав важкі поранення обличчя і повністю втратив зір. Наразі 36-річний боєць лікується у вінницькому шпиталі.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС, він родом із міста Каховка (Херсонська область). Там і проходив військову службу за контрактом. Обслуговував установку С-300, яка закривала українське небо.

«Наша військова частина стояла у місті Нова Каховка, ми захищали ГЕС. Потрапили під обстріл на початку війни, це було у ніч із 24 на 25 лютого. Тоді я і втратив зір. Спочатку мене відвезли до військового шпиталю у Миколаєві, а пізніше – до Вінниці», - розповів Павло Костенко.       

Представники Вінницького підприємства УТОС і місцевого осередку сліпих перейнялися долею військового, який втратив зір. В першу чергу відвідали Павла у шпиталі, поспілкувалися і  встановили програму екранного доступу, завдяки якій незряча людина може самостійно і в повному обсязі використовувати смартфон. Це дуже важливо для нинішнього часу.   

«Вважаю, що лише Товариство сліпих, маючи відповідний досвід, надалі може кваліфіковано надавати допомогу та послуги щодо інтеграції незрячих воїнів у суспільство», - прокоментував директор вінницького учбово-виробничого підприємства УТОС Костянтин Ільніцький.

Після лікування у шпиталі поранений боєць проходитиме у Вінниці курс реабілітації. Згодом Павлу Костенку обіцяли виділити кімнату для проживання у нашому місті.     

«У вінницькому осередку УТОС я знайшов добрих друзів. Мені не лише встановили програму для незрячих для смартофона, але й надали юриста та допомагають із вирішенням усіх інших питань», - сказав Павло Костенко. 

Новини Вінниці / Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у вінницькому осередку УТОС Новини Вінниці / Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у вінницькому осередку УТОС Новини Вінниці / Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у вінницькому осередку УТОС
admin

13 квітня, 2022