Понад 700 тисяч застави має сплатити ексбойовик «ЛНР» та ймовірний агент ФСБ, аби вийти з вінницького СІЗО

Новини Вінниці / Понад 700 тисяч застави має сплатити ексбойовик «ЛНР» та ймовірний агент ФСБ, аби вийти з вінницького СІЗО

У Вінницькому апеляційному суді сьогодні, 3 листопада, залишили без змін рішення міськсуду щодо розміру застави до ймовірного бойовика «ЛНР» у минулому, який, як вважають в СБУ, до міста потрапив вже як агент ФСБ. Уродженця Харцизька Донецької області випустять з-під варти на волю на час розслідування за умови сплати 713 тисяч 700 гривень.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що чоловіка було затримано в одному з закладів харчування на вулиці Максимовича.

Як зазначають у пресслужбі ВАС, адвокат просив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт. За словами захисника, підозра – не обґрунтована, а застава не відповідає майновим можливостям клієнта. Прокурор з аргументами апеляційної скарги не погодився.

Як установило слідство, 2014 року чоловік добровільно вступив на службу до диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації «ЛНР». У той час він брав участь у веденні збройного опору українським військовослужбовцям у Краснодоні й Щасті Луганської області та співпрацював із Федеральною службою безпеки Російської Федерації. Одним із його завдань було проникнути до агентурного апарату органів державної безпеки України та отримати й передати ФСБ потрібну інформацію.

Щоб виконати це, ексбойовик запропонував співробітникам УСБУ у Вінницькій області залучити його, зокрема, до конфіденційного співробітництва. Чоловік надав представникам управління відомості про місця дислокації формувань «ЛНР/ДНР» та установчі дані осіб, котрі беруть участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України на сході держави.

«Резидент» пояснив, що інформацію отримав на тимчасово окупованій території, де продавав бойовикам спиртні напої власного виробництва.

Підозрюваному інкримінують державну зраду та участь у терористичній організації як особливо тяжкі кримінальні правопорушення. Максимальне покарання за їх скоєння – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

3 листопада, 2021