Понад 300 аварійних дерев вирізали за два роки у парку лікарні імені Ющенка, натомість цієї суботи планують посадити 700

Новини Вінниці / Понад 300 аварійних дерев вирізали за два роки у парку лікарні імені Ющенка, натомість цієї суботи планують посадити 700

Протягом 2018-2019 років у парку обласної лікарні ім. Ющенка, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва було вирізано більше 300 дерев, які лісопатологи визнали аварійно-небезпечними. На це є усі відповідні дозвола зазначають у мед закладі. Чистка у парку, який був посаджений 120 років тому,проводилася аби убезпечити вінничан та туристів від нещасних випадків,Під час останнього буревію повалено ще 12 дерев, які на перший погляд були «здоровими». Аби «омолодити» паркову зону 23 березня організовують своєрідну толоку під час якої планують висадити 700 дерев. Про це під час прес-конференції зазначила  головний лікар лікарні ім. Ющенка Софія Кучерук.До озеленнеяня закликають долучитися усіх бажаючих, не лише мешканців мікрорайону Поділля.

Протягом 2018-2019 років у парку обласної лікарні ім. Ющенка, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва було вирізано більше 300 дерев, які вінницькі лісопатологи визнали аварійно-небезпечними. На це є усі відповідні дозвола - зазначають у медзакладі. Чистка у парку, який був посаджений 120 років тому, проводилася аби убезпечити вінничан та туристів від нещасних випадків. Під час останнього буревію повалено ще 12 дерев, які на перший погляд були «здоровими». Аби «омолодити» паркову зону вінничани 23 березня організовують своєрідну толоку, під час якої планують висадити 700 дерев. Про це під час прес-конференції зазначила головний лікар лікарні ім. Ющенка Софія Кучерук. До озеленнеяня закликають долучитися усіх бажаючих, не лише мешканців сусіднього мікрорайону Поділля.

«У суботу, 23 березня, плануємо висадити саджанці, які благодійно надає Андрій Михайлович Очеретний. Це 700 дерев різних порід – клен, дуб, липа, береза, ясен, граб. Ще будуть ялинки, хоча скільки їх буде, дізнаємося у лише в п’ятницю. Однак не багато», - наголосила головний лікар Софія Кучерук.

Цього разу під час озеленення не будуть робити ставку на ялинки, адже хвойні останніми роками хворіють та сохнуть.

Депутат міської ради Андрій Очеретний під час прес-конференції зазначив, що парк з однієї сторони межує з двома житловими будинками і майбутньою школою, яка орієнтовано запрацює у 2020 році. Звідси однозначно він буде огородженим.  З боку входу до лікарні, парк огороджувати не будуть.

Саша Григоровська

18 березня, 2019