Понад 10 тисяч росіян вже загинуло у Соледарі: Кремль не змінив плани щодо міста

Новини Вінниці / Понад 10 тисяч росіян вже загинуло у Соледарі: Кремль не змінив плани щодо міста

Російські окупанти продовжують наступати у районі Соледару Донецької області. Вони прагнуть прорвати українську оборону та захопити місто. Путін сказав, що йому байдуже скільки співгромадян там загине, але він хоче хоча б якесь українське місто за будь-яку ціну…

Як повідомляє телеграм-канал «Генерал СВР», який пов’язують з російськими спецслужбами, на нещодавній нараді у російського лідера доповіли, що з російської сторони при штурмі Соледару загинуло понад 10 тисяч, а від початку наступу на ділянці Бахмут-Соледар – більше 20 тисяч. Понад 60% загиблих та поранених – бійці ПВК.

«Путін сказав, що захоплення навіть невеличкого українського міста на сьогодні це велика перемога… Путін прямим текстом сказав. Що йому плювати скільки «кримінальників та виродків здохне» під час бойових дій і скільки залишиться каліками, головне досягти результату», - пишуть автори.   

Тому окупанти продовжують наступати у районі Соледару Донецької області. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, вони прагнуть прорвати українську оборону та захопити місто.

«Противник продовжує наступ в районі Соледару. Мета ворога - прорвати оборону наших військ і захопити місто», - написала вона.

При цьому росіяни не залишають спроб оточити Бахмут. Для цього окупанти використовують загони «вагнерівців» та регулярних військ.

Попри намагання ворога, українські військові мужньо тримають позиції та завдають загарбникам численних втрат.

Олег Верлан

12 січня, 2023