Помста колишньому керівництву? Вінничанина підозрюють у викраденні дизпалива на 28 тисяч гривень

Новини Вінниці / Помста колишньому керівництву? Вінничанина підозрюють у викраденні дизпалива на 28 тисяч гривень

Вінницькі правоохоронці 13 грудня розшукали причетного до ки 560 літрів дизпалива з автозаправки в обласному центрі та у смт Стрижавці. За скоєний злочин чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, із заявою про нестачу дизельного палива звернувся 40-річний директор нафтотранспортної компанії обласного центру. Чоловік повідомив про те, що він виявив відсутність понад пів тони дизпалива, до крадіжки якого може бути причетний колишній працівник компанії.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці з'ясували, що зловмисник на АЗС у Вінниці придбав 430 літрів пального, а розрахувався за товар паливною карткою нафтотранспортної компанії, у якій він раніше працював.

Крім того, досудовим розслідування встановлено, що того ж дня аналогічний злочин чоловік вчинив в смт Стрижавці. На місцевій заправці фігурант придбав 130 літрів дизпалива та оплатив товар тією ж паливною карткою компанії. Викрадене майно фігурант встиг реалізувати.

Оперативники встановили та розшукали зловмисника за місцем його проживання. Ним виявився 34-річний вінничанин. Своїми протиправними діями правопорушник завдав збитку на суму понад 28 тисяч гривень.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4. ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

 

Макс Мельник

14 грудня, 2023