Поле у Козятинському районі на Вінниччині виявилось "встелене" снарядами (ФОТО)

Новини Вінниці / Поле у Козятинському районі на Вінниччині виявилось "встелене" снарядами (ФОТО)

На полі біля села Кашперівка Козятинського району на Вінниччині знайшли кілька десятків артилерійських снарядів часів Другої світової війни. Переорювали землю там не раз, але натрапити на вибухонебезпечні предмети вдалось тільки цього року. Загалом, як повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Вінницькій області, на відносно невеликій ділянці викопали 40 артснарядів.

На полі біля села Кашперівка Козятинського району на Вінниччині знайшли кілька десятків артилерійських снарядів часів Другої світової війни. Переорювали землю там не раз, але натрапили на вибухонебезпечні предмети лише цьогоріч. Загалом, як повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Вінницькій області, на відносно невеликій ділянці викопали 40 артснарядів.

28 квітня група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області підірвала в спеціально відведеному для цього місці з 21 снаряд калібром 76 мм. При додатковому обстеженні території під Кашперівкою саперами ДСНС було виявлено ще 19 артснарядів калібром 76 мм, знищення яких заплановано на сьогодні, 29 квітня.

Сергій Маламура

29 квітня, 2020