Поки вінничани зволікали, Цукерберга викликають до суду у Коростені

Новини Вінниці / Поки вінничани зволікали, Цукерберга викликають до суду у Коростені

Деякі вінничани мають кусати лікті. З 2015 року у міському суді позивачі та відповідачі кілька разів намагалися з’ясовувати стосунки через образливі дописи у Facebook та залучити до процесу власника компанії Марка Цукерберга. Проте, так жодного разу мільярдер до Вінниці не завітав. Він має нагоду побувати у сусідній Житомирщині. Коростенський міськрайонний суд 19 жовтня у справі 286/2563/19 виніс ухвалу про залучення до участі у справі як відповідача саме американського бізнесмена.

Йдеться про цивільну справу за позовом про захист честі, гідності, ділову репутацію посадової особи та відшкодування моральної шкоди.

У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook (ІНФОРМАЦІЯ_1), яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейт) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Rd, Menlo Park, CA, 94025, US.

Так, мова про 37-річного уродженця штату Нью-Йорк зі статками у $125,5 млрд. А що перед Коростенським судом усі рівні…

У результаті суд ухвалив таке:

«Позовну вимогу про відшкодування моральної шкоди залишити без розгляду.

Залучити до участі в справі за позовом  ОСОБА_1 до ОСОБА_3, третя особа Овруцька міськарада Житомирської області про захист честі, гідності, ділової репутації посадової особи як співвідповідача власника сайту «Facebook»(ІНФОРМАЦІЯ_1 (ФейсбукІнкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: WillowRd, MenloPark, CA, 94025,US.

Підготовче судове засідання по справі за позовом відкласти до 09.00 год. 02.12.2021 року виклик сторін повторити.

Встановити строк для подання залученим відповідачем відзиву на позов відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України, однак який не може бути більшим 15 днів з дня отримання ухвали, копія якого з доданими до відзиву документами має бути одночасно направлена позивачеві, з направленням суду документа, що підтверджує таке надіслання (надання).

Роз`яснити залученому відповідачеві право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Направити на адресу залученого відповідача копію даної ухвали, позовну заяву з додатками.

Роз`яснити залученому співвідповідачеві право заявити клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали.

Ухвала не оскаржується».

Нагадаємо, що Кодекс про адмінправопорушення передбачає відповідальність за злісне ухилення від явки до суду.

Макс Мельник

17 листопада, 2021