Поки суд на Вінниччині слухає справу про зґвалтування, обвинувачений ввечері напав на двох дівчат

Новини Вінниці / Поки суд на Вінниччині слухає справу про зґвалтування, обвинувачений ввечері напав на двох дівчат

Вінницькі правоохоронці 25 липня затримали 38-річного неодноразово судимого за зґвалтування та грабіж чоловіка. Рецидивіста підозрюють у тому, що у вечірній час він почергово напав на двох дівчат 13 та 14 років на території двох населених пунктів Вінницького району. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вінницькі правоохоронці 25 липня затримали 38-річного неодноразово судимого за зґвалтування та грабіж чоловіка. Рецидивіста підозрюють у тому, що у вечірній час він почергово напав на двох дівчат 13 та 14 років на території двох населених пунктів Вінницького району. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Зазначимо, що раніше чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за зґвалтування та грабіж та є обвинувачуваним у вчиненні в січні 2020 року зґвалтування 19-річної дівчини.

Шість місяців, поки тривало досудове розслідування, він перебував під вартою. Наразі кримінальне провадження розглядається Бершадським райсудом, і до обвинуваченого застосовано запобіжний захід – домашній арешт. Тому людина «відчула свободу»…

Як вказують у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції звернувся батько 13-річної дівчинки. Він розповів, що ввечері невідомий зайшов до його будинку та, скориставшись відсутністю дорослих, здійснив дії сексуального характеру відносно його дочки та пропонував вступити з ним у статеві зносини. Дівчинці вдалося вирватися та втекти.

Друге повідомлення на спецлінію «102» надійшло того ж вечора з іншого населеного пункту – заявник повідомив, що його 14-річну доньку намагався зґвалтувати невідомий. Нападник під’їхав до неї на вулиці на велосипеді, збив з ніг та застосував фізичну силу. Дитина почала кричати та кликати на допомогу. Крик дівчинки почув місцевий житель та вибіг з свого будинку, після чого нападник втік.

За описами зловмисника, провівши розшукові заходи, поліцейські затримали підозрюваного у вчиненні цих злочинів та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

38-річному затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 153 КК України (сексуальне насильство, вчинене відносно неповнолітньої особи), що карається ув’язненням до 7 років  та ч.2 ст.156 (розбещення малолітньої особи), за що передбачено до 8 років ув’язнення.

Слідство клопотатиме в суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. Обрати міру мають у Вінницькому міськсуді.

Чи відчувають судді, які слухають справу цієї людини, відповідальність за скоєне? Скільки ще жертв чоловіка є, адже майже рік він перебував під домашнім арештом?  

Макс Мельник

26 липня, 2021