Погруддя Василя Стуса урочисто відкриють завтра у Вінниці в приміщенні ДонНУ

Новини Вінниці / Погруддя Василя Стуса урочисто відкриють завтра у Вінниці в приміщенні ДонНУ

Завтра у Вінниці в приміщенні головного корпусу Донецького національного університету урочисто відкриють погруддя Василя Стуса. Саме ім’я Героя України, випускника університету, поета, прозаїка, перекладача, літературознавця та правозахисника носить Донецький університет, який після початку бойових дій на Сході України переїхав до Вінниці.

Завтра у Вінниці в приміщенні головного корпусу Донецького національного університету урочисто відкриють погруддя Василя Стуса. Саме ім’я Героя України,  випускника університету, поета, прозаїка, перекладача, літературознавця та правозахисника носить Донецький університет, який після початку бойових дій на Сході України переїхав до Вінниці.

Встановлять погруддя у холі першого поверху будівлі університету по вулиці 600-річчя, 21. У прес-центрі вишу повідомили, що в урочистому відкритті візьмуть участь ректор ДонНУ імені В.Стуса Роман Гринюк, автор погруддя, член НСХУ Анатолій Бурдейний, завідувачка кафедри теорії та історії української і світової літератури Віра Просалова, доцентка цієї ж кафедри Ніна Урсані.  

Окрім того, передбачається що виступить вокально-інструментальний ансамбль «Оберіг».

Нагадаємо, ім’я відомого вінничанина та донеччанина Василя Стуса Донецькому національному університету було присвоєно 21 вересня 2016 року Наказом МОН. Перед тим, 10 червня, відповідне рішення ухвалила конференція трудового колективу закладу.

Сергій Маламура

2 вересня, 2019